26 aprilie 2024
Lovitură GREA pentru primarul Boriga!

Lovitură GREA pentru primarul Boriga!

❚ „Dacă USL va ajunge la un acord cu PP-DD pentru a forma o majoritate în Consiliul Local Municipal, atunci vom opera schimbări şi la nivelul şefilor de direcţii din cadrul Primăriei”, a declarat preşedintele interimar al USL, Adrian Ţuţuianu, printre cei vizaţi fiind şi Iugulescu ❚ Fără Iugulescu şef la CSM Târgovişte, unde ar putea ajunge un om propus de USL sau de PP-DD, va scădea şi influenţa primarului Boriga asupra clubului ❚ Principalul finanţator al echipei de baschet, unii spun chiar singurul, CLM poate strica planurile de Euroligă ale celor de la CSM Târgovişte, care va trebui să se descurce mai degrabă din surse private, dacă există ❚ Consiliul Judeţean Dâmboviţa a anunţat prin vocea preşedintelui Adrian Ţuţuianu că nu va aloca nici măcar un leu echipei de baschet ❚ Cu siguranţă că primarul Boriga are un suport financiar, de vreme ce şi-a permis să atace Euroliga, iar bugetul echipei de baschet pentru sezonul viitor poate atinge 2 milioane de euro ❚ „Am promis că vom interveni la nivelul managerilor din sport şi aşa se va întâmpla, mai aveţi puţină răbdare”, şi-a repetat promisiunea Adrian Ţuţuianu

În cadrul declaraţiei de presă pe care a oferit-o miercuri după-amiază, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a adus asigurări că şi sportul local va cunoaşte schimbări importante.

„Am promis că vom interveni la nivelul managerilor din sport şi aşa se va întâmpla. Mai aveţi puţină răbdare, o să ajungem şi la acest capitol”.

Dacă la CSŞ Târgovişte au fost operate schimbări de cadre, Cătălin Tănase şi Gabriela Trandafirescu ocupând posturile de director deţinute de Andra Adiohos şi Emilia Ghiţă, sunt aşteptate modificări la DJST Dâmboviţa (director Pompiliu Nedelcu) şi la CS Târgovişte (preşedinte Ciprian Prisăcaru), ultimul riscând să piardă şi postul de inspector de educaţie fizică şi sport din cadrul IŞJ Dâmboviţa.

„Domnul Prisăcaru este pe post în acest moment, iar acum se află într-o comisie de bacalaureat. Sunt singurele informaţii pe care vi le pot transmite în acest moment”, am redat declaraţia Mihaelei Anton, purtătorul de cuvânt la IŞJ Dâmboviţa.

„O să-l verific pe Ciprian Iugulescu”

Tăvălugul schimbării este posibil să-l înghită şi pe Ciprian Iugulescu, preşedintele de la CSM Târgovişte, club care se subordonează Consiliului Local Municipal. Totul va depinde de negocierile pe care PP-DD (3 consilieri) le întreţine cu cele USL (10 consilieri) şi PDL (8 consilieri).

„Dacă USL va ajunge la un acord cu PP-DD, pentru a forma o majoritate în Consiliul Local Municipal, atunci vom opera schimbări şi la nivelul şefilor de direcţii din cadrul Primăriei”, a declarat preşedintele interimar al PSD, Adrian Ţuţuianu, printre cei vizaţi fiind şi Iugulescu.

În timpul campaniei electorale, când a vorbit despre schimbările care se impun la nivelul sportului, noul preşedinte al CJD l-a pus primul în capul listei chiar pe Ciprian Iugulescu, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte.

„Cu siguranţă vor dispărea din sport cei care fac parte din clientela politică. O să-l verific pe domnul Ciprian Iugulescu şi vom vedea câţi bani au mers de la clubul pe care îl conduce la baschet şi la fotbal, dar şi la domnul Babeu, pe celebra fundaţie de radiomatorism”, s-a exprimat Adrian Ţuţuianu, cu câteva zile înaintea alegerilor.

Deja a verificat la CJD şi ne-a transmis că 12.000 lei au ajuns anul acesta la radioamatorism. „Am făcut o analiză la CJD şi am văzut că s-au găsit 120 de milioane vechi pentru domnul Babeu, apărând şi alte alocări de fonduri la fel de interesante, către anumite asociaţii, de karate şi alte discipline de genul”.

O alianță USL- PP-DD îl poate zbura pe Iugulescu

Debarcarea lui Ciprian Iugulescu ar fi o lovitură grea pentru primarul Gabriel Boriga, pentru care Clubul Sportiv Municipal reprezintă o mare slăbiciune. Fără Iugulescu şef la CSM, unde ar putea ajunge un om propus de USL sau de PP-DD, va scădea şi influenţa primarului Boriga asupra clubului. Principalul finanţator al echipei de baschet, unii spun chiar singurul, CLM poate strica planurile de Euroligă ale celor de la CSM Târgovişte, care va trebui să se descurce mai degrabă din surse private.

Cum CJD a anunţat prin vocea preşedintelui Adrian Ţuţuianu că nu va aloca nici măcar un leu echipei de baschet, în aceste condiţii greul ar trebui să pice pe sponsori, dacă există. Spre exemplu, Chindia nu a reuşit să atragă nici unul, chiar dacă a girat cu imaginea lui Gică Popescu şi s-a bazat pe influenţa locală a lui Florin Popescu. Cu siguranţă că primarul Boriga are un suport financiar, de vreme ce şi-a permis să atace Euroliga, iar bugetul echipei de baschet pentru sezonul viitor poate atinge 2 milioane de euro.

Monika se pare că rămâne la Arad

Sursele noastre ne-au transmis că CSM Târgovişte a semnat contracte cu opt jucătoare străine, însă până în acest moment se cunosc doar patru (Elina Babkina, Ivanka Matic, Ksenia Tikhonenko şi Olga Vorobyeva). Foarte probabil va ajunge aici şi Claudia Pop, ultima dată la Satu Mare, surpriza putând apărea în cazul Monikăi Broşovszki, care se aude că va continua la Arad.

Dintre jucătoarele cu care s-au obţinut cele două trofee interne, cupa şi campionatul, nici una nu a primit o prelungire a colaborării, lucru valabil şi în cazul antrenorului Florin Nini. Foarte probabil, Chrissy Givens va ajunge la ICIM Arad, iar Dara Kovacevic la CSM Satu Mare. CSM Târgovişte va avea reprezentanţă mâine, la Freising, la tragerea la sorţi pentru cupele europene, sub egida FIBA (faza grupelor), unde va merge aproape sigur preşedintele Ciprian Iugulescu.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial