20 aprilie 2024
5 lucruri pe care trebuie să le știe orice amator de pariuri sportive

5 lucruri pe care trebuie să le știe orice amator de pariuri sportive

Pariurile sportive reprezintă în prezent un domeniu complex, care nu se compară cu ce era odinioară, când microbiștii avea la dispoziție doar Pronosportul pentru a demonstra cât de mult fotbal știau. Un jucător care cunoaște următoarele 5 lucruri despre piața de betting are mai multe șanse să iasă pe plus.

Unii operatori stau foarte bine la capitolul „oferte promoționale”

Un început cu dreptul este cel în care pariorul beneficiază de o ofertă promoțională avantajoasă. Sunt mai multe tipuri de oferte, unele necesitând folosirea unui cod la înregistrare sau la depunere (precum cod bonus Winmasters), iar altele fiind acordate fără niciun cod.

Toate agențiile importante au oferte de bun venit atractive. Diferențele apar în ceea ce privește secțiunea de oferte pentru clienții existenți. Sunt operatori care au foarte multe campanii promoționale permanente în periodice, în timp ce alții rareori prezintă ceva interesant în acea secțiune.

Pot fi diferențe mari între cotele oferite de agenții

Plasarea biletelor pe cote cât mai mari este esențială pentru succesul pe termen lung. Pot fi diferențe foarte mari între valorile cotelor oferite de agențiile aflate în topul popularității. De exemplu, un bookmaker acorda cota 2.25 pentru victoria lui CFR Cluj contra Universității Craiova, iar altul 2.15. Cine pariază 100 de lei la primul operator câștigă cu 10 lei mai mult decât cineva care plasează același bilet la a doua agenție.

Poate că diferența nu pare mare, dar este imensă. Jucătorii constanți nu pun un singur bilet pe lună. Pentru zece bilete câștigate, clientul site-ului cu cote mai mari este în avantaj cu 100 de lei, pentru care nu muncește cu nimic în plus față ce pariorul care nu își eficientizează activitatea și mizează pe cote mici.

Jucatul la recuperare înseamnă pierderea banilor

Orice amator de pariuri trebuie să știe că jucatul la recuperare duce invariabil la pierderea banilor din cont. Această practică este comună în rândul jucătorilor, din moment ce aproximativ 90% dintre aceștia ies pe minus la finalul lunii. Cauza principală este incapacitatea de a-și controla emoțiile negative care apar după pierderea biletelor.

Primul pas este plasarea unei mize mai mari decât ar fi normal în raport cu probabilitatea de câștig. Dacă și biletul care nu ține cont de planul de management al banilor este necâștigător, atunci jucătorul plusează și mai mult, ajungând în cele din urmă să riște tot bugetul pe un singur pariu, pe care oricum nu mai are luciditatea să îl judece corect.

Pariurile live au avantaje și dezavantaje

Pariurile live sunt foarte atractive. Jucătorii apreciază în primul rând adrenalina de care au parte atunci când mizează pe un evenimente aflat în desfășurare. În al doilea rând, biletele se pot decide chiar și în câteva zeci de secunde. Bugetul este rulat, astfel, în mod accelerat. Cu un oarecare profit la fiecare rulaj de 1x, bankroll-ul se poate mări mai repede decât prin pariuri premeci.

Aceasta este partea „frumoasă” a „live-urilor”. Dezavantajul este că nu mulți sunt capabili să facă față unui ritm foarte alert. Presiunea timpului și emoțiile la cote înalte îi fac să uite de planul de management al banilor și uneori pun mize mari pe bilete riscante.

Nu există bilete sigure

Jucătorii cu experiență știu foarte bine că nu există bilete sigure, oricât de mică ar fi cota. S-a întâmplat să se împiedice echipe care aveau cotă 1.17 pentru victorie. Acesta este farmecul sportului, care nu e neapărat în avantajul pariorului. Există naivi ce cred în mesaje de tipul „ponturi sută la sută sigure”, văzute pe internet.

Cei care cumpără ponturi de la indivizi care susțin că au informații despre aranjamente nici măcar nu se pot numi pariori. Cu indulgență, li se poate spune „păcălici”.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial