6 mai 2024
Lista neagră a legumelor care reţin mai multe PESTICIDE şi îţi pun sănătatea în pericol! VEZI VIDEO!

Lista neagră a legumelor care reţin mai multe PESTICIDE şi îţi pun sănătatea în pericol! VEZI VIDEO!

Fructele si legumele indicate intr-o dieta sanatoasa pot deveni nocive, ne avertizeaza o organizatie ecologica din Statele Unite ale Americii.

Si asta pentru ca unele dintre ele retin o cantitate mai mare de pesticide. Specialistii ne dau mai mult decat un avertisment. Au facut si o lista a celor mai contaminate vegetale. In top sunt merele, telina, piersicile, strugurii si spanacul.

Cristinel Prodan, pomicultor vestit din Voinesti, recunoaste sincer ca stropeste merii din livada proprie cu insecticid de peste zece ori pe an.

E drept ca substantele chimice folosite impotriva daunatorilor sunt in limita permisa de legislatia Uniunii Europeane. Insa chiar si asa, o organizatie non-guvernamentala de mediu din Statele Unite a analizat compozitia chimica a mai multor fructe si legume si a intocmite doua liste, in functie de urmele de pesticide detectate.

Astfel, pe lista neagra sunt merele, telina, ardeiul gras, piersicile, capsunele, nectarinele, strugurii, spanacul, salata verde, castravetii, afinele si cartofii.

Un continut mai scazut de pesticide s-a gasit in ceapa, ananas, avocado, varza, mazare, sparanghel, mango, vinete, kiwi, pepene galben si rosu, grepfrutul, ciuperci si cartofii dulci.

La piata in schimb, dicteaza pretul.

Cat despre vanzatori, fiecare in felul lui, incearca sa convinga ca marfa e neatinsa de pesticid.

Grav este ca pesticidele nu pot fi eliminate nici prin preparare termica.

O solutie ar fi sa consumam vegetale bio, dar acestea costa dublu si asupra lor planeaza mereu intrebarea daca sunt sau nu crescute intr-un mediu 100% sanatos.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial