9 mai 2024
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, ATAC FĂRĂ PRECEDENT la primarul Boriga! Vezi de ce l-a făcut… primar mărunt!

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, ATAC FĂRĂ PRECEDENT la primarul Boriga! Vezi de ce l-a făcut… primar mărunt!

Subiectul regionalizării stârneşte pasiuni vii între conducătorii de judeţe.

Disputele publice intre liderii locali ai PSD au loc pe fondul stopării temporare a procesului de reorganizare administrativă.

Liderii centrali ai USL, inclusiv Liviu Dragnea, care coordonează acest proces, au declarat că este puţin probabilă organizarea în acest an a referendumului de revizuire a Constituţiei, care ar fi esenţială pentru reorganizarea teritoriului.

În contextul competiţiei pentru stabilirea capitalelor de regiuni, cea care stârneşte discuţii aprinse este, de departe, cea referitoare la viitoarea regiune Sud-Muntenia.

Foarte ferm şi vehement în acest sens s-a dovedit chiar preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, care, într-un interviu acordat unui ziar local, a făcut o serie de afirmaţii arogante.

“A încerca să nu pui reşedinţa regiunii la Ploieşti este o nebunie.

Nu poţi să pui reşedinţa în alte oraşe care au fost vremelnic capitale, dar care nu au reuşit să îşi ocrotească domnitorul şi nu au mai avut parte de dezvoltare.

Avem şi exemple: Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel, Târgovişte şi puteam continua.

Mihai Viteazul este simbolul unităţii naţionale, iar Ploieştiul a cinstit prin modul în care s-a dezvoltat memoria aceluia care l-a întemeiat.

Dovadă stă faptul că, astăzi, Ploieştiul este unul dintre marile oraşe ale României şi de ce nu unul dintre oraşele importante ale Europei. Este capitala petrolului mondial”.

De ce stârneşte Ploieştiul atâta invidie?

În opinia şefului administraţiei judeţene prahovene „dacă fiecare dintre noi şi-ar da seama de rolul şi locul unei regiuni istorice în formarea poporului român, această capitală nu poate fi decât la Bucureşti sau la Ploieşti

(…) La distanţă mică de principalul aeroport al ţării, situat pe DN1, pe autostradă, într-o zonă care cuprinde majoritatea formelor de relief şi nu putem glumi tot timpul cu orgoliile, râgâielile şi fanteziile bolnăvicioase ale unor primari mărunţi de prin Piteşti, Târgovişte, Slobozia sau din alte părţi”, a mai declarat Cosma, citat de Hotnews.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, afirma că este invidios pe Ploieşti pentru modul în care s-a dezvoltat datorită investiţiilor făcute în zonă, scrie db24news.ro.

foto: pesurse.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial