7 mai 2024

Liderul PNL Dâmbovița: “Vom epuiza toate căile de atac pentru a împiedica politizarea justiţiei”

m-carav-pnl„La ultimul Birou Executiv Naţional, s-au luat o serie de decizii vizavi de opoziţie pe care o vom face la Legile justiţiei, vom epuiza toate căile de atac pentru a împiedica politizarea justiţiei şi aici mă refer la transferul Inspecţiei judiciare în pixul ministrului Justiţiei, care poate în acest sens să dicteze orice, de asemenea politizarea numirilor şefilor de Parchete şi a treia propunere este încălcarea autonomiei procurorului de caz.

Există proiectul în dezbatere publică şi eu am credinţa că şi opoziţia manifestată de Partidul Naţional Liberal şi nu în ultimul rând opoziţia din stradă va pune pe gânduri ministrul Justiţiei, Partidul Social Democrat şi probabil că vor reveni la sentimente mai bune.

Sunt convins că vom avea cel puţin două moţiuni, una pe Educaţie şi una pe Ministerul Justiţiei. Şi în ceea ce mă priveşte, de mult visez la aşa ceva, o lege a traseismului politic… Am fost pus de-a lungul timpului în diverse situaţii, în postura de a beneficia chiar legal de transferul de la o echipă la alta, am ignorat acest lucru şi mi se pare încă injust ca la nivel de aleşi locali să putem să împiedicăm acest traseism politic, dar cei de la nivel parlamentar, cei care fac legile, să poată să beneficieze de această libertate de la o zi la alta.

Nici măcar să se spună, domne ai plecat o dată şi gata, nu, a doua zi poţi să revii nestingherit în partid şi să-şi continui activitatea”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial