30 aprilie 2024

Liberalii dâmbovițeni i-au pus GÂND RĂU prefectului Marinescu!

prefectimLiberalii dâmboviţeni au decis în unanimitate, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, să solicite Guvernului Cioloş demiterea din funcţie a prefectului judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu! Liderii PNL Dâmboviţa susţin că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a detaşat de scena politică şi, în consecinţă, PNL nu are încredere că actualul prefect va „asigura legalitatea desfăşurării alegerilor din anul 2016”. Liberalii se tem încă de pe acum să nu care cumva să fie „furaţi” în vreun fel la momentul scrutinului electoral, iar din cauza asta să piardă alegerile în Dâmboviţa. Pentru acest lucru, dar şi pentru alte acuzaţii pe care le aduc prefectului, liberalii vor solicita guvernului să-l schimbe din funcţie pe Ioan Marinescu. Liberalii susţin însă că nu vor să pună ei mâna pe această funcţie de la nivelul judeţului:

„Nu suntem interesaţi să ocupăm acest portofoliu pentru că este un Guvern de tehnocraţi, cu oameni care se pretind că nu aparţin niciunei formaţiuni politice, prin urmare PNL nu are de ce să pretindă această funcţie, iar informaţiile care au apărut în presă pe marginea unor nume care aparţin membrilor PNL sunt neadevărate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu.

„Ca şi profil vrem un prefect care să nu fi făcut politică, să aibă o lungă experienţă în administraţie şi, dacă nu este înalt funcţionar public, să fie măcar funcţionar public cu o lungă activitate în administraţie, nu făcut funcţionar public astăzi la o primărie de nu ştiu unde şi mâine numit prefect. Nu este obligatoriu să fie din judeţul Dâmboviţa”, a completat prim-vicepreşedintele PNL Dâmboviţa, Gabriel Grozavu.

„Nu mă surprinde acţiunea PNL”

În replică, prefectul Ioan Marinescu neagă vehement acuzaţiile aduse de liberali şi îi asigură pe aceştia că în toată această perioadă în care a exercitat funcţia de reprezentant al Guvernului în judeţ a aplicat legea ca la carte, fără să ţină cont de culoarea politică a administraţiilor locale, iar acest lucru a fost chiar apreciat de şefii din MAI. Ba, mai mult decât atât, pentru a-i linişti definitiv pe liberali, Ioan Marinescu a anunţat că nu-l vor mai prinde alegerile locale în funcţia de prefect şi asta pentru că intenţionează la momentul oportun să demisioneze din funcţie pentru a se înscrie în cursa electorală din acest an. Ioan Marinescu nu dezvăluie încă pentru ce post îşi va depune candidatura, însă anunţă cu certitudine că va „ataca” un post din postura de candidat independent.„Nu mă surprinde acţiunea PNL, trăim într-o societate democratică în care fiecare om are cerinţele lui şi le poate exprima liber. Nu pot să comentez la acest moment decât faptul că la ultima evaluare a Ministerului de Interne am primit calificativul «foarte bine» pentru activitatea desfăşurată până acum. Eu nu ştiu ce înţeleg liberalii, dar din câte ştiu eu sunt mult mai mulţi primari PSD supăraţi pe mine pentru că am aplicat legea pentru absolut toţi aşa cum trebuie. Am mai multe supărări ale oamenilor din partidul în care am fost (n.n. PSD), partid în care mă gândesc dacă mă mai întorc pentru că îmi place activitatea de independent. Liberalii pot fi siguri că eu nu voi mai fi la alegeri în această poziţie, pentru că am intenţia să candidez şi, dacă ar studia legea, ar şti că înainte cu 40 de zile de declanşarea alegerilor trebuie să demisionez din funcţie, dar probabil nu o să ajung nici acolo. Nu voi spune pentru ce post voi candida, dar cu siguranţă voi avea de acum înainte o activitate independentă. Nu intenţionez, cel puţin în acest moment, să mă mai înscriu în niciun partid” , ne-a declarat prefectul judeţului, Ioan Marinescu.

sursa – Jurnal de Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial