4 mai 2024

Adrian Țuțuianu are planuri mari! “Vom repara şi ce au stricat ceilalţi!”

www.mariusbuga.ro_images_atutuianu“La Curtea Domnească sunt anumite obiective de patrimoniu care sunt ale CJD, dar sunt şi câteva ale Primăriei Târgovişte.

La momentul acesta nu vă pot prezenta proiectul în ansamblu, pentru că l-am dat la oamenii de specialitate. Ideea de la care am pornit a fost să refacem Curtea Domnească, cel puţin cum a fost ea pe vremea lui Petru Cercel.

Vrem să consolidăm şi Turnul Chindiei, să facem nişte lucrări ample, inclusiv construcţii noi… Dacă refacem palatul de pe vremea lui Petru Cercel, asta înseamnă să facem o construcţie. Vom repara şi ce au stricat ceilalţi.

Dorim să refacem în integralitate şi Parcul Chindia, care este un fel de parc al Curţii Domneşti, dar ne-ar trebui foarte mulţi bani. Însă valoarea unui proiect aprobată de Comisia Europeană pentru România sau pentru altă ţară din UE este de maxim 5 milioane de euro.

Deci noi propunem un proiect de 5 milioane de euro, Primăria Târgovişte propune şi ea un proiect de 5 milioane de euro şi venim cu un proiect suplimentar pentru pictura de la biserică, de 2,5 milioane de euro. Primăria Târgovişte are în patrimoniu Poarta Coconilor şi Biserica Mică din apropiere”, a declarat președintele Consiliului Județan Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial