25 aprilie 2024
Lecţie de viaţă – A intrat cu 10 la Politehnică, iar acum muncește cu ziua. “Nu am renunțat niciodată la visurile mele!”

Lecţie de viaţă – A intrat cu 10 la Politehnică, iar acum muncește cu ziua. “Nu am renunțat niciodată la visurile mele!”

Mirela Vișan, din Găești, are 49 de ani și o viață ca desprinsă din filme. A început trei facultăți tehnice, însă din cauza dramelor care au însoțit-o mereu, nu a reușit să termine niciuna. Astăzi, își câștigă traiul dând meditații copiilor și muncind cu ziua.

Mirela a intrat la Matematică, dar a reușit să se pregătească acolo doar trei ani. Apoi, a fost studentă la Construcții alți doi ani și a intrat cu 10 la Politehnică, dar nici aici nu a reușit să obțină diploma de licență. Toți cei care o cunosc spun că are o minte sclipitoare și că doar ghinionul a făcut să nu fie astăzi într-un birou luxos, câștigând mii de euro pe lună. În schimb, face munci agricole grele, face menaj și, nu în ultimul rând, oferă meditații mai multor copii din oraș.

Spune că a salvat-o mereu credința în Dumnezeu și că a avut oameni alături care au ajutat-o. Își îngrijește mama bătrână și bolnavă, pe care nu s-a îndurat să o părăsească niciodată.

”Tatăl mi-a murit în brațe. Apoi, mi-am pierdut fratele, călcat de mașină în București. Nu am mai reușit să-mi termin studiile, au fost aceste tragedii succesive, au fost șocuri pentru familia noastră. Nu am putut să o las singură pe mama și m-am întors la Găești. Din 2004, am fost nevoită să abandonez studiile și m-am întors ca să am grijă de ea. Nu mi-e rușine să muncesc, fac orice muncă, oricât de grea. Nu am renunțat niciodată la visurile mele, îmi doresc să fiu la catedră și să îngrijesc bătrâni și copii”, ne-a povestit Mirela Vișan.

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial