27 aprilie 2024
S-a stins flacăra la Valea Lungă! Fotbalul morenar, DOBORÂT de orgolii politice!

S-a stins flacăra la Valea Lungă! Fotbalul morenar, DOBORÂT de orgolii politice!

Desființarea unei echipe de mare tradiție ca Flacăra și eșuarea proiectului Dinamo Moreni au inflamat spiritele așa de tare în urbea de pe Cricov, încât asistăm acum la un adevărat război al declarațiilor sau al acuzațiilor. Consilier local și unul dintre cei care au insistat ca Flacăra să revină la Moreni, Daniel Duță „Zamora” arată cu degetul către viceprimarul Constantin Dinu, pe care îl consideră principalul vinovat de tot acest haos care a cuprins fotbalul morenar. „Acest om a făcut ce au vrut mușchii lui și s-a numărat în primăvară printre cei care au votat ca Flacăra să nu revină la Moreni, umilind niște copii, pe care i-a trimis să joace la Valea Lungă. Ce nevoie aveam noi de Dinamo Tomșani, când exista Flacăra, la care acest om, alături de alții, a pus umărul să o desființeze? Chiar credeați că vine Tomșaniul să joace la Moreni? Eu eram sigur că nu se va întâmpla asta, chiar dacă mi-am dat votul de consilier ca primarul și viceprimarul să negocieze aducerea acelei echipe în orașul nostru. Pur și simplu nu au fost în stare să ducă treaba la bun sfârșit și nu s-a pus nimeni cracă politic, așa cum se încearcă o anumită manipulare. Să fie clar, eu nu mă bag în mârlănii de nici un fel, nici măcar politice. Cât despre jucătorii luați de la Flacăra și trimiți la Tomșani, să nu mai vină la mine să le iau dezlegările, să îi ajute cine i-a trimis acolo”, și-a continuat Zamora tirul acuzațiilor. Invitat la o discuție bărbătească, televizată, cu viceprimarul Dinu, Duță nici nu a vrut să audă de o confruntare directă. „Eu am o foarte mare valoare în comparație cu respectivul și nu pot să stau față în față cu el la televizor”.

Dinu anunță meci pentru vineri

În tot acest timp, viceprimarul Constantin Dinu spune că proiectul Dinamo Moreni rămâne de actualitate, doar că timpul rămas este scurt pentru a mai schimba denumirea echipei. „Vă asigur că Prahova Tomșani va juca vineri, la Moreni, în prima etapă la Liga a-3- a, cu Argeșul Mihăilești. Mai mulți jucători de la Flacăra au mers la Tomșani, ne va ajuta și Dinamo, așa că vom face o treabă bună împreună. Până la urmă am i-am ajutat și pe cei de la Colibași să le ia locul celor de la Flacăra, venind cu juniorii noștri de la CSM. Ce spune Druță pe mine nu mă interesează, interesul lui era unul politic, de a-l aduce la echipă pe senatorul Mircea Andrei”. Acum nu ne mai rămâne decât să așteptăm și să vedem de partea cui este dreptatea.

De vină este și Gheorghe Cioban

Orice s-ar spune, fotbalul a fost doborât la Moreni de orgoliile locale exagerat de mari, iar Flacăra a picat răpusă în acest vârtej al intereselor, unele chiar politice. Poate că această tentativă de proiect Dinamo Moreni nu a fost cea mai inspirată alegere a autorităților locale, dar nici cu cei de la Flacăra nu ne e rușine. Dacă președintele Gheorghe Ciobanu nu mai avea de gând să țină echipa, ar fi trebuit să o spună din timp și chiar să o cedeze autorităților. În ciuda insistențelor noastre, Ciobanu a refuzat orice dialog, copleșit de povara unei echipe de mare tradiție, prea mare chiar pentru puterea sa. Cu Ciobanu președinte, Flacăra s-a stins treptat, ajungând să se târască din vară în iarnă și să pâlpâie trist, la Valea Lungă. Că a făcut și eforturi pentru a ține echipa în viață în ultimii ani, nu contestă nimeni, dar în primul rând de numele său se leagă această desființare. Și alții sunt de vină, inclusiv cei care conduc orașul, însă nici unii și nici ceilalți nu au fost în stare să oprească dispariția rușinoasă a celui mai galonat club din istoria fotbalului dâmbovițean.

Costin MihaI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial