26 aprilie 2024

„La Doicești nu se mai joacă fotbal, ci tiki-taka!”

Stadion „Tudor Vasile”. Spectatori: 150. Au marcat: Anghel (56), Albu (77). Au arbitrat: Marius Chițu 6,5 – Cosmin Bădescu 7, Ana Maria Gheorghiță 7. Observator AJF: Gheorghe Iordache. Cartonaș galben: Enache (47).

Viișoara: Bobeică – Ciocănel, Gavril, Faur, Buică (80 Păun) – A. Petre, Iliescu (76 Enescu), M. Tănase, Bălăceanu – I. Stoica (68 Stoian), T. Matei (88 Tinca). Antrenor: Irinel Cârstea.

Doicești: Vasiloiu – Zidăroiu, L. Niculaie, B. Nicolae, G. Mădăran – Albu, Guțoiu (78 Bălașa), Enache (88 Dochia), A. Matei – Sacagiu, Anghel (90+3 Orbeci). Antrenor: Cristian Bălașa.

„La Doicești nu se mai joacă fotbal, ci tiki-taka”, ne-a luat tare încă de când a ajuns la stadion unul din oficialii oaspeților. În prima repriză nu am văzut nici urmă tiki-taka, iar jocul celor de la Doicești a scârțâit din toate încheieturile, chiar dacă Zidăroiu a încercat să se impună prin atitudine. Diferența s-a făcut abia în partea a doua, când jucătorii lui Irinel s-au risipit pe tot terenul, lăsând spații largi, de care au profitat Anghel (56) și Albu (77).

Gazdele puteau reveni în joc în minutul 81, când B. Nicolae și-a luat la țintă propria transversală, dar au și scăpat pe final de o diferență mai mare, chiar nemeritată. Chiar dacă a plecat cu toate punctele de la Viișoara, Doiceștiul lui Cristi Bălașa nu a impresionat cu nimic, având șanse mici să câștige seria dacă nu mai aduce întăriri (Ion Mihai nici măcar nu a vrut să intre pe teren în minutele de prelungire).

Până la tiki-taka, echipa lui Cristi Bălașa s-a impus greu la Viișoara și asta pentru că a stat mai bine fizic, dar și pe teren, plus la lovele, fiecare jucător fiind premiat cu câte 100 de lei. Dacă „centralul” Chițu ar fi acordat penalti pentru gazde, la începutul reprizei secunde, poate că rezultatul final ar fi fost altul. Nu a văzut penalti, cum nu a văzut nici vaca ce a pătruns pe teren în timpul jocului și care a fost evacuată într-un târziu, de un localnic. Cred că nu a văzut-o nici observatorul Gigi Iordache, interesat mai degrabă de grădinile de lângă stadionul din Viișoara.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial