27 aprilie 2024
Județul Dâmbovița înregistrează o incindență de 44,7 îmbolnăviri de tuberculoză la suta de mii de locuitori

Județul Dâmbovița înregistrează o incindență de 44,7 îmbolnăviri de tuberculoză la suta de mii de locuitori

tbcComunicat de presă

Cel mai amplu program de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății la nivel national ajunge în județul Dâmbovița!
Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, comunitatea medicală și autoritățile locale din localitățile vizate sunt parteneri publici oficiali în cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei aflat în desfășurare și care astfel pune județul Dâmbovița pe harta luptei împotriva tuberculozei.
Proiectul: „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” împreună cu organizația Romanian Angel Appeal în beneficiul comunităților din județul Dâmbovița și vizează 6 comune unde au fost depistate cazuri de tuberculoză în 2018.
.
Este vorba despre cel mai amplu proiect de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății în Romania în ultimii 30 de ani și marchează cea mai vizibilă componentă publică de luptă împotriva infecției cauzate de bacilul Koch în condițiile în care România este țara din Uniunea European cel mai grav afectată de tuberculoză. Județul Dâmbovița înregistrează conform statisticilor Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control a Tubercurclozei o incindență de 44.7 îmbolnăviri la suta de mii de locuitori.

INCIDENȚA GLOBALĂ A TB PE JUDEȚE ÎN ANUL 2018
PNPSCT – Baza Națională de Date TB actualizate pentru raportare ian. 2019

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial