23 aprilie 2024
Târgovişte – Bursa locurilor de muncă pentru ABSOLVENŢI!

Târgovişte – Bursa locurilor de muncă pentru ABSOLVENŢI!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa organizează vineri 28.09.2011, BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTI în următoarele locaţii :

– Târgovişte în incinta « Clubului Studenţilor » din str. Tineretului nr.1, începând cu ora 10.00

– Pucioasa, str. Republicii nr. 88, începând cu ora 10.00

Tradiţionalul eveniment este organizat la nivel naţional şi este dedicat în principal ocupării pe piaţa muncii a tinerilor care în lunile iunie – iulie au finalizat o formă de învăţămât, dar sunt binevenite toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă.

Pentru cei mai mulţi dintre absolvenţi este primul contact cu piaţa muncii, cu un potenţial angajator şi vor avea întâiul interviu pentru angajare.

În acest sens, absolvenţii au fost instruiţi în cadrul şedinţelor de consiliere la care au participat în calitate de pesoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cum trebuie să se prezinte, cum să scrie un CV şi ce greşeli nu trebuie să facă la interviul de angajare.

Consilierii de carieră din cadrul AJOFM Dâmboviţa au prezentat absolvenţilor oferta de formare profesională, care pune la dispoziţia solicitanţilor 26 de meserii în care se pot califica în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.

La bursa locurilor de muncă vor fi prezenţi şi consilierii juridici, care, la cerere pot oferii informaţii privind legislaţia muncii şi ne referim la condiţiile în care se poate încheia un contract individual de muncă, riscurile muncii la negru, alte informaţii privind statul de salariat.

Până la această dată, din 82 de agenti economici contactaţi, şi-au anuntat participarea 45 de agenti economici cu o ofertă care însumează 260 locuri de muncă în diverse domenii de activitate : – asigurări, informatică, comert, constructii, industria de prelucrare a materialelor, prelucrarea lemnului, servicii, industria confectiilor textile, transporturi, alimentaţie publică. Sunt căutaţi inginerii( mecanici,constructori), economisti, agenţi asigurări, persoanele calificate în meseria de confecţioner articole textile, electricieni, şoferi, tâmplari, mecanici, bucătari, ospătari, vânzători, instalatori, sudori, dar şi muncitori necalificaţi.

Sperăm ca la data bursei să fie prezenţi cca. 60 de agenţi economici, iar numărul locurilor de muncă să se ridice peste 300.

Totodată sperăm că absolvenţii vor aprecia corespunzător eforturile depuse de AJOFM Dâmboviţa pentru organizarea acestei burse şi că vor participa în număr cât mai mare în vederea angajării. Până la data de 25 septembrie, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa au fost înscrişi 2175 de absolvenţi din anul curent, din care 382 cu studii superioare.

Din evidenţele noastre, rezultă că în cele 8 luni ale anului, s-au încadrat în muncă 126 absolvenţi din care 57 au locurile de muncă subvenţionate din bugetul asigurărilor pentru şomaj conform Legii 76/2002 actualizată.

Director Executiv

Cătălin NICULAE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial