2 mai 2024
ÎPS Nifon, vizită în parohiile din Târgovişte

ÎPS Nifon, vizită în parohiile din Târgovişte

VIZITĂ PASTORALĂ A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON ÎN PAROHII ALE PROTOIERIILOR TÂRGOVIȘTE NORD ȘI TÂRGOVIȘTE SUD

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat miercuri, 7 februarie 2024, o vizită pastorală în Municipiul Târgoviște, la parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Târgoviște Sud. Astfel, au fost vizitate parohiile: Alba, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sf. Gheorghe”.

La Parohia Alba (biserică monument istoric din secolul al XVI-lea), Înaltpreasfinția Sa a evaluat lucrările de la șantierul de pictură și la cel de restaurare a catapetesmei și mobilierului bisericii.

La Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (biserică monument istoric din secolul al XVII-lea), i-a fost prezentat Înaltului Ierarh stadiul lucrărilor de amenajare peisagistică a curții bisericii și al lucrărilor de construcție de la praznicarul parohial. De asemenea, Mitropolitul Nifon a văzut pictura și catapeteasma bisericii, ambele recent restaurate.

La Parohia „Sf. Gheorghe” (biserică monument istoric din secolul al XVI-lea), Mitropolitul Nifon a oferit îndrumări cu privire la finalizarea cât mai rapidă a șantierului de restaurare a picturii bisericii.

Chiriarhului nostru i-au fost prezentate probleme concrete cu care se confruntă preoții de la aceste parohii, oferindu-le îndrumări cu privire la intensificarea misiunii pastorale parohiale și la aprofundarea vieții spirituale a credincioșilor, dar și la finalizarea în condiții optime a lucrărilor la aceste biserici, în vederea resfințirii lor.

Pe parcursul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de: Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și protopopii celor două protoierii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial