19 aprilie 2024
Învăţământul dâmboviţean vrea să şcolarizeze forţa de muncă pentru societăţile din judeţ

Învăţământul dâmboviţean vrea să şcolarizeze forţa de muncă pentru societăţile din judeţ

eleviÎnvățământul profesional și tehnic în județul Dâmbovița
În județul Dâmbovița, în anul școlar 2018-2019 sunt cuprinși în forme de învățământ profesional și tehnic peste 10.000 de elevi, care se pregătesc în domenii diverse, pornind de la industrie alimentară și turism până la producție media, protecția mediului, mecanică, electric, electronică-automatizări, economic, comerţ, agricultură, sănătate şi asistenţă pedagogică etc.
Cele 21 unități cu învățământ profesional și tehnic şcolarizează elevi în peste 400 de clase, calificările fiind corelate cu cu piața muncii la nivel local, județean sau național.
Pentru că în perioada următoare se realizează fundamentarea proiectul planului de școlarizare sunt așteptate propunerile din partea operatorilor economici care doresc forță de muncă calificată cu privire la numărul de locuri pentru învățământul profesional și tehnic, învățământul profesional, inclusiv cel dual cu perioadă de şcolarizare de trei ani și nivel de calificare 3.
Solicitările de şcolarizare pentru învăţământul profesional şi dual sunt postate pe site-ul: http://www.isj-db.ro/invatamant-profesional-si-tehnic .
Rugăm operatorii economici de pe raza județului Dâmbovița să vină în întâmpinarea unităților de învățământ și să prezinte nevoia reală de forță de muncă pe un termen scurt și mediu, astfel încât pe baza solicitărilor acestora, structura învățământului liceal, profesional și dual să răspundă dinamicii actuale a societății.
Conducerea ISJ Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial