28 martie 2024

Inundaţii la Fieni şi Pucioasa! Mai multe localităţi, fără electricitate

inunIntervenţii ISU Dâmboviţa – Cod Galben/Portocaliu – situatie ora 09:00
Acţiuni de evacuare a apei din gospodăriile populaţiei (inundaţii):
1) oraş Fieni – 1 subsol – a intervenit Garda de intervenţie Fieni cu 1 autospecială + 1 motopompă și 4 cadre;
2) oraș Pucioasa – 3 curți și o anexă (bucătărie de vară) – a intervenit Detaşamentul de pompieri Pucioasa cu 2 autospeciale + 2 motopompe și 9 cadre.
Situaţia instalaţiilor electrice ale SDEE Targovişte afectate de vremea nefavorabilă în data de 24.10.2017, ora 09:00 – 2 localităţi parţial nealimentate: Picior de Munte – 1900 abonaţi și Moreni – 152 abonaţi
Total abonaţi: 2052
Numarul formaţilor disponibile este de: 16 (32 electricieni)
Numarul autovehiculelor folosite pentru intervenţii este de: 12

A intrat în vigoare și un Cod Portocaliu pentru județul Dâmbovița caracterizat de ploi abundente care vor depăși pe arii extinse 50-60 l/mp și, izolat, 80 l/ mp, precum și intensificări ale vântului în zonele deluroase și montane.

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, s-au luat următoarele măsuri:

au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților aflate sub incidența codurilor de vreme rea.

– activarea grupei operative de la nivelul ISU „Basarab I” Dâmboviţa;

monitorizarea, evaluarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice din această perioadă şi intervenţia operativă, unde situaţia o impune;

– verificarea asigurării permanenţei la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

La nivelul subunităților inspectoratului, peste 150 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale. Pompierii din cadrul subunităților au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Având în vedere că sunt preconizate efecte asupra populaţiei, s-a dispus prealarmarea personalului din turele libere, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Totodată, la nivelul zonelor vizate, sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce inundații.

RECOMANDĂRI

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store, precum și de pe site-ul inspectoratului isudb.ro.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial