13 mai 2024
Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa, DAT PESTE CAP de circul electoral din judeţ!

Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa, DAT PESTE CAP de circul electoral din judeţ!

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmboviţa efectuează, în baza sesizărilor, cercetări cu privire la sâvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Penal sau de Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

Poliţiştii au intervenit în cazul sesizării numitilor B.G şi B.M., din localitatea Corbii Mari, membrii unei formaţiuni politice, cu privire la faptul că în seara zilei de 31 mai 2012, au fost victimele infracţiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. În cauză , poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 189, al. 2 din Codul penal, şi art. 94, al.4 din OUG 195/2002, urmând ca la finalizare să se propună soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti. Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa asigura cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice sesizare de încălcare a legislaţiei şi vor manifesta echidistanţă , indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

• Poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, după ce persoane necunoscute au spart mai multe geamuri de la sediul unei formaţiuni politice din localitatea Răzvad

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte efectuează cercetări în cazul unei sesizări privind distrugerea mai multor geamuri de la sediul unei formaţiuni politice din localitatea Răzvad. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, în prezent efectuându-se cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere penală.

• Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unei sesizări privind distribuirea unor bunuri şi alimente cu scop de mită electorală

Poliţiştii au intervenit în cazul unei sesizări privind oferirea unor bunuri şi alimente cetăţenilor, de către angajaţii Cantinei Sociale din muncipiul Târgovişte, cu scop de mită electorală. La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare constituită la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie – Serviciul de Investigarea Fraudelor, care efectuază cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 109 alin. 1 din legea 67/2004, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet. Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa asigura cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice sesizare de încălcare a legislaţiei şi vor manifesta echidistanţă , indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

• Lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa sunt angrenaţi în asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în ceea ce priveşte alegerile locale, pe două paliere: – Campania de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor privind riscurile pe care le implică nerespectarea prevederilor legale privind alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale; la nivelul judeţului au fost distribuite 10 000 de pliante atât în oraşele şi municipiile din judeţ, cât şi în localităţile din mediul rural, informând cetăţenii cu privire la riscurile la care se supun prin nerespectarea prevederilor legale. – Combaterea cu operativitate a oricăror fapte de natură penală sau contravenţională.

Centrul Judeţean de Comunicare

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial