28 aprilie 2024
Dâmboviţa – Pe 10 iunie, POTOP de poliţişti, jandarmi şi pompieri!

Dâmboviţa – Pe 10 iunie, POTOP de poliţişti, jandarmi şi pompieri!

Pentru buna desfăşurare a alegerilor locale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a luat măsuri de suplimentare a forţelor de ordine, atât pentru asigurarea pazei la secţiile de votare cât şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Dâmboviţa asigură, conform competenţelor, protecţia secţiilor de votare şi a personalului care asigură transportul buletinelor de vot la birourile electorale de circumscripţie, precum şi măsurile specifice de protecţie pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi celorlalte materiale necesare votării. Astfel, peste 850 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt angrenaţi în misiuni pe timpul scrutinului alegerilor locale.

Dintre aceştia, 410 sunt poliţişti, 270 sunt jandarmi, 151 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 22 de la alte structuri. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa asigură populaţia că va acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi va manifesta echidistanţă, indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

De asemenea, recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112, orice faptă care încalcă reglementările electorale.

• Campania „ Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”, continua! Acţiunile sunt desfăşurate atât în mediul urban, dar şi în sate şi comune din judeţ tocmai pentru ca cetăţenii să fie informaţi cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale.

Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prevede pentru comiterea de fapte de natură penală pedepse cu închisoare cuprinse între 6 luni şi 10 ani. Actul normativ defineşte mita ca „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători”.

Această faptă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Centrul Judeţean de Comunicare Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial