19 mai 2024
Individul care a tâlhărit o femeie din Târgovişte a fost arestat preventiv!

Individul care a tâlhărit o femeie din Târgovişte a fost arestat preventiv!

talha2Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Tânărul de 27 de ani bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată a fost prezentat instanţei de judecată, împotriva acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În sarcina lui s-a reţinut că în ziua de 04 iulie a.c., ar fi sustras prin smulgere lănțișorul unei femei de 65 de ani, pe care ar fi abordat-o în scara unui bloc.

Totodată, tinerii de 16 și 17 ani, din Găești, bănuiți de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat au fost arestați la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că în noaptea de 04/05 iulie a.c., tinerii ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat de 72 de ani, din Găești, și prin exercitarea de acte de violenţă, i-ar fi sustras acestuia un telefon mobil și o butelie.

De asemenea, în cursul aceleiași nopți, cei în cauză ar fi sustras și un moped din curtea locuinței unui bărbat de 45 de ani.

www.mariusbuga.ro_images_muzeupolCOMUNICAT DE PRESĂ

 17 ani de la inaugurare, sărbătoriți alături de cetățeni

 Muzeul Poliției Române împlinește 17 ani de la inaugurare.

Astfel, la ceas aniversar, muzeul, unic în țară, și-a deschis porțile pentru vizitatori.

Sălile muzeului adăpostesc și conservă bogate colecții de heraldică, uniforme și echipament, documente și obiecte din istoria, de peste un secol și jumătate, a Poliției și Jandarmeriei Române.

hoataDouă tinere sunt cercetate de poliţişti după ce au sustras bunuri dintr-un magazin

Poliţiştii din Moreni au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din localitate cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate două tinere de 20 de ani care, în timp ce se aflau în incinta magazinului, au sustras produse în valoare de 161 de lei, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Cele în cauză sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt.

lemn121 de infracțiuni constatate și peste 320 de sancțiuni contravenționale aplicate în primele 6 luni pentru ilegalitățile din domeniul silvic

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții pe linie de silvicultură, au organizat multiple acțiuni pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silvic.

În perioada analizată, au fost sesizate 119 infracțiuni silvice, cu 14 mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut, dintre care 11 au fost în mediul urban și 108 în rural.

De asemenea, au fost constatate 121 de infracțiuni și aplicate 322 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 311.000 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 300 mᶟ material lemnos.

Razie-politia-rutieraCercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un conducător auto de 49 de ani, din București, în timp ce se deplasa pe DN 71, pe raza localității Bâldana, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, polițiștii târgovișteni au depistat un tânăr de 27 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Pe numele celor doi, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

rutiAcțiuni pentru siguranța participanților la trafic

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la formațiunile de profil din teritoriu au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul indisciplinei pietonale.

Astfel, au fost controlate 214 autovehicule și au fost verificate 417 persoane.

Poliţiştii au constatat două infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.205 lei.

Din totalul amenzilor, 36 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 pentru neportul centurii de siguranță și 4 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor.

De asemenea, 101 pietoni au fost amendați după ce au fost depistaţi în timp ce traversau drumul public prin loc nepermis sau se deplasau pe partea carosabilă deşi aceasta era prevăzută cu trotuar.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere (unul pentru consum de alcool, unul pentru depășire neregulamentară, unul pentru viteză excesivă, 4 pentru neacordarea priorității de trecere) și au retras 10 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial