3 mai 2024

Dâmboviţa – O săptămână fără niciun accident mortal!

accident171214-7Poliţia dâmboviţeană vă informează:

În perioada 16-22 februarie a.c., nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie pe şoselele din judeţ. Poliţia rutieră le mulțumește tuturor celor care respectă regulile de circulație și le recomandă să adopte o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere grave, s-au înregistrat trei astfel de evenimente, dintre care două au fost în mediul rural.

Cele şase accidente uşoare s-au soldat cu vătămarea coporală uşoară a zece persoane.

Din analiza cauzelor generatoare de accidente, a reieşit că trei dintre acestea s-au produs ca urmare a abaterilor pietonilor şi două pe fondul vitezei neadaptate.

De asemenea, şi săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au continuat să acţioneze zilnic pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 1475 de sancţiuni contravenţionale, din care 836 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 297 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 14 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către celelalte categorii de participanţi la trafic, 294 de pietoni, biciclişti şi conducători de atelaje hipo fiind sancţionaţi pentru abaterile comise.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial