7 mai 2024

Şapte oameni au murit în accidente rutiere pe drumurile din judeţul Dâmboviţa

motoCOMUNICAT DE PRESĂ

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează:

Datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, Dâmboviţa este unul dintre judeţele care, în primele 6 luni ale acestui an, înregistrează un trend descendent în ceea ce priveşte accidentele de circulaţie.

În perioada ianuarie-iunie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost înregistrate 283 de accidente rutiere, dintre care 49 au fost grave (-12) și 234 ușoare (-42).

Acestea s-au soldat cu decesul a 7 persoane (-7), vătămarea corporală gravă a 50 de persoane (-1) și rănirea ușoară a altor 327 (-28).

Cele mai multe accidente s-au produs ca urmare a încălcării normelor rutiere de către biciclişti, a vitezei excesive sau neadaptate și a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor.

De asemenea, nerespectarea distanței în mers, neasigurarea la schimbarea direcției de deplasare şi abaterile comise de pietoni reprezintă alte trei cauze principale generatoare de evenimente negative.

Astfel, indisciplina bicicliștilor a determinat producerea a 40 de accidente rutiere, dintre care 5 au fost grave şi 33 uşoare, iar în urma abaterilor pietonilor s-au produs 32 de accidente de circulaţie.

Totodată, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum ori a vitezei excesive, s-au înregistrat 46 de accidente rutiere, 10 fiind grave şi 36 uşoare.

Neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor a condus la înregistrarea a 58 de evenimente rutiere, iar neasigurarea la schimbarea direcției de deplasare și nerespectarea distanței în mers la producerea altor 42 de accidente.

În ceea ce priveşte locul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe, 90, s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, 69 pe drumurile judeţene, 24 pe cele comunale şi 72 pe străzile din mediul urban.

Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana – Târgovişte, au fost înregistrate 17 accidente rutiere, iar pe sectorul Târgovişte – Cota 1000, 8.

Pe DN 1 A, pe ruta Crevedia – Cornești, s-au produs 12 accidente de circulaţie, iar pe DN 7, pe traseul Lungulețu – Titu – Produlești, alte 9.

Din situaţia statistică a reieşit faptul că în zilele de duminică (46) și luni (50) au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere.

Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 11.00 – 14.00 (73) şi 17:00-21:00 (77).

În vederea reducerii riscului de victimizare a cetăţenilor prin accidente de circulaţie, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atenţionează participanţii la traficul rutier cu privire la importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, indiferent de calitatea pe care o au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial