28 aprilie 2024
Incidente electorale în judeţ!

Incidente electorale în judeţ!

Poliţiştii dâmboviţeni efectuează cercetări în cazul unor sesizări de încălcare a legislaţiei electorale

Ca urmare a comunicatului de presa remis mass-mediei de către una dintre formaţiunile politice, în data de 24 mai 2012, precizăm următoarele:

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte, efectuează cercetări ca urmare a sesizării unei femei de 61 de ani, din localitatea Răzvad, cu privire la faptul că două tinere solicită cetăţenilor date cu caracter personal.

Poliţiştii au procedat la legitimarea celor două tinere, la audierea acestora pentru a se stabili dacă aspectele sesizate se confirmă.

Faţă de cele două tinere, poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de articolul 109 alin. 1 din legea 67/2004.

Totodată, referitor la cercetările efectuate de lucrătorii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare, privind sesizarea unei persoane cu privire la faptul că mai multe persoane din localitatea Hulubeşti oferă bunuri sau foloase în scopul determinării alegătorilor să voteze o anumită listă de candidaţi, (aspecte sesizate în cadrul aceluiaşi comunicat de presă) vă informăm că poliţiştii au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de articolul 109 alin. 1 din legea 67/2004, cercetările fiind continuate.

Poliţiştii au intervenit în mod operativ în toate zonele unde au fost semnalate incidente, luând toate măsurile necesare de prevenire a unor evenimente negative şi dispunând măsuri legale.

De asemenea, poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai I.S.U şi Instituţiei Prefectului vor continua activităţile de informare şi distribuire de pliante tuturor cetăţenilor din judeţ , în cadrul campaniei „ Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, campanie derulată la nivel naţional în perioada 10 mai-10 iunie 2012, fiind îndrumaţi ca în cazul semnalării unei încălcări a legislaţiei electorale, să sesizeze instituţia poliţiei prin apelul unic de urgenţă 112.

Centrul Judeţean de Comunicare

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial