3 mai 2024
În ce hal erau înghesuiţi călătorii în autobuzele din Dâmboviţa! Poliţiştii au dat amenzi cu nemiluita!

În ce hal erau înghesuiţi călătorii în autobuzele din Dâmboviţa! Poliţiştii au dat amenzi cu nemiluita!

navetistiTransportul public de mărfuri și persoane, în atenția polițiștilor din Dâmbovița

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

Activitățile polițiștilor s-au concentrat și pe verificarea legalității activităților de transport public de mărfuri și persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru indisciplina pietonală, 13 pentru abaterile comise de pietoni și 2 pentru neportul centurii de siguranță.

pol-autoPentru neregulile din domeniul transportului de mărfuri și persoane, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale și au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a unui vehicul.

De asemenea, polițiștii au retras și un certificat de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 53.000 de lei.

Exemple:

Doi șoferi au fost sancționați contravențional după ce au fost depistați în timp ce transportau 120, respectiv 58 de persoane, deși capacitatea microbuzelor era de 54 și 24 de locuri.

Valoarea celor două amenzi este de 18.000 de lei.

Față de un operator de transport public de persoane depistat fără licență de traseu, polițiștii rutieri au dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 9.000 de lei și cea a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni.

De asemenea, i-au fost retrase plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

Un târgoviștean este cercetat după ce a fost surprins în timp ce conducea un autoturism care avea numere de înmatriculare provizorie emise de autoritățile din Danemarca, fără drept de circulație în România.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial