2 mai 2024
IMAGINI din elicopterul MAI! Cum a decurs acţiunea de căutare a ursului care a atacat trei oameni! VIDEO!

IMAGINI din elicopterul MAI! Cum a decurs acţiunea de căutare a ursului care a atacat trei oameni! VIDEO!

Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviatie din cadrul MAI, dotat cu instalatie de termoviziune, a survolat noaptea trecuta zona de nord a judetului Dambovita. Cei care au prins pana la urma ursul au fost niste vanatori aflati in zona, care l-au rapus. Acum, autoritatile trebuie sa stabileasca daca animalul este cel care a ingrozit oamenii din mai multe localitati din Dambovita, dupa ce a omorat o persoana si a ranit alte doua.

Sambata seara, un caine de la o stana a simtit ca fiara da iar tarcoale unui sat si vanatorii au pornit in urmarire. Dupa cateva ore, l-au prins. Era agresiv si parea sa fie turbat, spun ei.

Vanatorii, dar si localnicii au stat toata ziua la panda, ca sa prinda ursul. S-au ingrozit cand, inspre seara l-au vazut cum se apropie, din nou, de case. Vanatorii aveau ordin clar: sa traga. L-au impuscat aproape de raul Ialomita, in comuna Pietrosita.

“La dinti, ochii tulburi, gura galbena, sper sa se confirme ca are o problema, s-ar putea sa fie chiar turbat”, a spus vanatorul Tiberiu Gabor. Ursul care a inspaimantat atatia oameni a atacat de mai multe ori in localitatea Buciumeni. Primul i-a cazut victima un batran 71 de ani. Omul n-a mai scapat viu din ghearele lui. Apoi, fiara a ranit grav o femeie de 56 de ani, care, intamplator, este ruda cu ministrul Mediului Rovana Plumb.

Femeia este in stare grava si a fost transportata de urgenta la un spital din Bucuresti.

Cea de-a treia victima a ursului, un barbat de 56 de ani, multumeste cerului ca a scapat doar cu cateva zgarieturi.

Pornise cu masina de la Targoviste spre Sinaia, si, in apropiere de Pietrosita, a oprit sa bea o cafea.

Cadavrul ursului a fost ridicat pentru autopsie. Medicii legisti vor stabili daca vanatorii au impuscat animalul pe care-l urmareau si daca acesta avea rabie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial