29 martie 2024

ILEGALITĂŢI ÎN TOT JUDEŢUL! Poliţiştii au întocmit dosare penale!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiDouă infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, reţinute în sarcina unui tânăr

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

www.mariusbuga.ro_images_catuseTânăr reţinut de poliţiştii dâmboviţeni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Răzvad au fost sesizaţi de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Voineşti, cu privire la faptul i-au fost sustrase mai multe bunuri din locuinţa situată pe raza localităţii Valea Voievozilor.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat principalul bănuit de comiterea furtului în persoana numitului A.C., de 19 ani, din Răzvad.

În sarcina acestuia, s-a reţinut că a sustras din interiorul locuinţei părţii vătămate mai multe componente ale unor sobe din teracotă, pe care le-a vândut unui bărbat din localitate, în cursul lunii aprilie a.c.

Poliţiştii au procedat la reţinerea tânărului pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 25 aprilie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate şi predate părţii vătămate.

www.mariusbuga.ro_images_paineIlegalităţile din domeniul panificaţiei, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni !

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A Dâmboviţa,  au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

În urma controlului la o societate comercială, din localitatea Pietrari, poliţiştii au descoperit 1800 de kilograme de făină, 180 de kilograme de sare şi 200 de ouă, pentru care nu existau documente justificative de provenienţă.

S-a procedat la compararea stocurilor faptice cu cele scriptice, constatându-se că pentru 1031 de pâini şi 123 de produse de panificaţie, agentul economic nu deţine acte de provenienţă.

Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu Legea 12/1990, cu amendă de 1000 de lei,  iar bunurile descoperite au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, s-a stabilit că nu au fost respectate normele de igienă la locul de depozitare a materiei prime şi în spaţiul destinat producţie, motiv pentru care a fost amendat conform HG 984/2005.

Faţa de agentul economic se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial