23 aprilie 2024
I.L.Caragiale, omagiat la Dărmăneşti

I.L.Caragiale, omagiat la Dărmăneşti

Comunitatea Dărmănești a marcat încă un eveniment în cadrul proiectului „Tradiție și Inovație în Biblioteca ta !” și anume o prezentate a celui mai mare dramaturg român , Ion Luca Caragiale.

Născut în vecinătatea comunei Dărmănești, Ion Luca Caragiale a fost și rămâne unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori români.

Atât piesele de teatru cât și schițele sale , fac , încă, deliciul publicului de orice vârstă .

Având în vedere importanța lui Caragiale pentru literatura română, Biblioteca Comunală Dărmănești a dorit ca la comemorarea a 100 de ani de la moartea acestuia să-l readucă în atenția publicului atât printr-o scurtă prezentare a vieții și operei sale cât și prin vizionarea unor schițe puse în scenă de mari actori români .

În acest sens, Meli Perșunaru, bibliotecar la Biblioteca Comunală Dărmănești, a realizat și susținut o prezentare power point privitoare la viața și opera marelui scriitor .

Au fost vizionate patru schițe ale lui Caragiale cărora le-a dat viața mari actori ai scenei românești: Five o`clock, Vizită, Bubico și D-l Goe .

Acestea au fost primite cu multă bucurie şi interes de către participanti , provocând hohote de râs şi demonstrând încă o dată actualitatea lui Caragiale .

La final, participanții au fost îndemnați să-și spună părerea cu privire la cele văzute, să caracterizeze personajele din schițe, să vorbească despre comportamentul și obiceiurile lor . Ca de fiecare dată, la buna desfăşurare a activităţilor şi-au adus contribuţia şi voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene « Ion Heliade Rădulescu » Dâmboviţa, precum şi membri ai Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine.

Sursa – Europe Direct Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial