23 aprilie 2024
Curtea Domnească din Târgovişte, magnet pentru vizitatori!

Curtea Domnească din Târgovişte, magnet pentru vizitatori!

Frumuseţea muzeelor din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească“ din Târgovişte atrage anual tot mai mulţi vizitatori.

Stilul arhitectural al clădirilor cu numeroase obiecte medievale care stau mărturie timpurilor ce au trecut, dar şi pentru frumusetea locului, cât şi pentru încărcătura spirituală a zonei, muzeele dâmboviţene atrag atenţia multor turişti care vin şi revin în incinta lor.

Până la data de 15 iulie 2012, Complexului National Muzeal “Curtea Domneasca“ Târgoviste a reuşit să depăşească pragul de 100 000 de vizitatori, mai exact 101 763 de persoane au vizitat muzeele dâmboviţene.

Această creştere spectaculoasă a numărului de vizitatori nu a mai fost atinsă în niciun an din perioada 1990 – 2011.

Cei mai mulţi au vizitat Ansamblul Monumental “Curtea Domnească“, cel mai important obiectiv turistic din judeţul Dâmboviţa, unde au fost extinse spaţiile expoziţionale în urma finalizării lucrărilor de restaurare.

Numărul turiştilor care au vizitat muzeele dâmboviţene a crescut şi datorită activităţilor organizate, respectiv programe educaţionale, expoziţii temporare, comunicări ştiinţifice sau evenimente precum Noaptea Muzeelor, precum şi diversificării ofertei culturale existente de la începutul anului până în prezent, care au determinat fidelizarea publicului vizitator din toate categoriile de vârstă, toate ducând la o constantă creştere a popularităţii instituţiei în rândul iubitorilor de cultură.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. “Curtea Domnească” Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial