27 aprilie 2024
Şi la Târgovişte – Trei zile de PROTESTE!

Şi la Târgovişte – Trei zile de PROTESTE!

„Din punct de vedere al confederaţiilor sindicale, s-a constatat că totuşi este o reticenţă din partea actualei puteri, cea cu care de fapt am semnat înţelegeri, protocoale şi alte acorduri pe modificări aşa cum au fost ele structurate în discuţii. De aici s-a pornit şi această acţiune (n.r. de azi, 2 octombrie, până pe 5) de proteste în toată ţara. Este semnalul de alarmă că noi am fost serioşi, am fost alături de dumneavoastră şi pentru dumneavoastră.

Aşa s-a ajuns la aceste acţiuni pe care eu şi colegii mei nu ni le dorim, mai ales că la nivel de judeţ Dâmboviţa ne-am întâlnit chiar cu deschidere să discutăm aceste lucruri, dar ele nu funcţionează atât de bine la nivel central. Vrând, nevrând intrăm în acest joc şi noi, suntem totuşi nişte structuri pe ierarhie şi, ca atare, va trebui să respectăm programul acestor acţiuni până când Guvernul condus de Victor Ponta va înţelege că trebuie să dea semnale clare până la alegeri (…). Am mai fost păcăliţi ca să mai avem încredere în cineva” a subliniat Constantin Bucuroiu, liderul CNS „Cartel Alfa”.

„Modificările aduse Codului Muncii în 2011 prin asumarea de către Guvernul Boc nu au adus beneficii nici angajatorului, nici angajatului şi sigur au prejudiciat economia şi au periclitat cumva pacea socială. Noi, sindicatele, dorim clar să se modifice şi cerem decidenţilor politici în primul rând modificare în regim de urgenţă a legislaţiei muncii, conform convenţiilor internaţionale OIMI, a deciziilor Uniunii Europene şi necesităţilor societăţii române şti”, a declarat Mihai Mihail, liderul Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa. “Încercăm să aducem lucrurile pe drumul cel bun”,a dat asigurări Leo Badea, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial