23 februarie 2024
Bogdan Olteanu s-a predat Poliţiei Dâmboviţa. Primele imagini

Bogdan Olteanu s-a predat Poliţiei Dâmboviţa. Primele imagini

olteFostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a fost condamnat, miercuri, definitiv la 5 ani de închisoare.

Bogdan Olteanu, care a fost şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României, a fost acuzat de corupţie. În primă instanţă, el a fost condamnat la 7 ani de închisoare în acest dosar.

El a fost acuzat că a primit 1 milion de euro șpagă de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, acum 12 ani. Miza era numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării iar Olteanu ar fi intervenit pe lângă membri ai Guvernului, potrivit DNA.

La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

olte1”În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN împotriva Sentinţei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucurețti – Secția I Penală, în Dosarul nr.20082/3/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infracțiunea de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menținând pedepsele complementare și accesorii aplicate aceluiași inculpat prin sentința apelată.

În temeiul art.424 alin.3 Cod de procedură penală rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.” – se arată în decizia Curții de Apel București.

olte2“La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal.

Acesta urmează să fie încarcerat, în vederea executării pedepsei”, precizează IPJ Dâmboviţa 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial