27 aprilie 2024
Adrian Ţuţuianu răspunde acuzaţiilor lansate de Florin Popescu! Citeşte AICI!

Adrian Ţuţuianu răspunde acuzaţiilor lansate de Florin Popescu! Citeşte AICI!

COMUNICAT DE PRESĂ

În legătură cu recentele afirmaţii ale preşedintelui PDL Dâmboviţa, domnul Florin Popescu, fac următoarele precizări:

• Constat cu anumită îngrijorare că domnul Popescu n-a reuşit încă să abandoneze recitalurile în cheie electorală, indiferent de tema abordată, indiferent de problemele pe care le comportă, indiferent de cât de priceput sau nepriceput se dovedeşte a fi în abordarea subiectului. Preocuparea esenţială a preşedintelui PDL Dâmboviţa este să se afle în treabă.

• Cu privire la situaţia Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, deţinut de concernul Mechel, minima decenţă l-ar fi obligat pe Florin Popescu să se abţină de la orice comentarii, în condiţiile în care preşedintele PDL poartă o largă responsabilitate pentru dificultăţile cu care se confruntă acum muncitorii de acolo.

• Domnul Popescu se trezeşte vorbind despre privatizarea din 2002, uitând să spună că, la momentul respectiv, COS Târgovişte se afla într-o situaţie extrem de dificilă, în pragul falimentului, consecinţa directă a incompetenţei manageriale a directorului de atunci, Ferariu Ioan (astăzi, consilier judeţean PDL), şi a căpuşării financiare a Combinatului de către firmele de partid, cu sutele la număr. Şi nu reprezintă pentru nimeni un secret că unul dintre cei mai importanţi clienţi care au jefuit Combinatul este S.C. PROCOR SA, firma de casă a lui Florin Popescu.

• În atare condiţii, privatizarea din 2002 a reprezentat singura soluţie raţională, Guvernul Năstase salvând la acel moment Combinatul de Oţeluri Speciale de la faliment. Adăugaţi aici precizarea că toate instituţiile abilitate au constatat îndeplinirea întocmai a obligaţiilor prevăzute în contractul de privatizare a COS.

• Nu am avut şi nu am nimic a-mi reproşa cu privire la conduita profesională. În calitate de avocat, am oferit asistenţă juridică celor care au apelat la serviciile mele, pe bază de contract încheiat în condiţiile legii, aceasta fiind profesia mea şi nu o chestiune de natură politică.

• Am făcut parte din delegaţia care a efectuat, în 2007, o vizită de lucru la Celiabinsk în calitate de ales al unităţii administrativ-teritoriale, reprezentant al judeţului Dâmboviţa, fără nicio legătură cu activitatea mea profesională. Trimiterile obsesive la această vizită din partea domnului Florin Popescu nu fac decât să arunce o umbră şi mai jenantă asupra capacităţii acestuia de a înţelege anumite raporturi de lucru. Nu-i nimic, îmi fac datoria de a-i răspunde de fiecare dată, oricât de inutil ar părea acest demers instructiv-educativ cu domnia-sa.

• Situaţia apăsătoare care există astăzi la Mechel reprezintă, în proporţii considerabile, rezultatul guvernării PDL din ultimii patru ani, guvernare care şi-a făcut un titlu de gloria din falimentarea a mii de societăţi comerciale. Prin urmare, înainte de a deschide gura şi a se face iremediabil de râs, domnul Florin Popescu, vicepreşedinte PDL la nivel naţional, ar putea să-i adreseze două-trei întrebări domnului Adriean Videanu sau domnului Emil Boc cu privire la soarta Mechel. Sau, cel puţin, ar putea să se privească el însuşi în oglindă.

• Comisia de Dialog Social fusese convocată cu multe zile înainte ca PDL să se trezească şi să repete apelul. Cât priveşte secretomania de care vorbeşte domnul Popescu, poate află şi el că şedinţele Comisiei de Diaolog Social sunt publice. Spre deosebire de practicile „elegante” de pe vremea când PDL stăpânea judeţul Dâmboviţa, la aceste şedinţe sunt invitaţi şi reprezentanţii Opoziţiei politice, parlamentari PDL, şefi de instituţii etc.

• Ne preocupă problemele de la Mechel, ele sunt în atenţia administraţiei judeţene, au fost şi vor fi abordate cu toată responsabilitatea şi fără nicio reţinere. Remuşcările şi reţinerile ar trebui să facă parte din reţeta celor care se străduiesc astăzi să ne ofere lecţii de competenţă sau moralitate, ei fiiind, în egală măsură, incompetenţi şi profund imorali.

Preşedinte PSD Dâmboviţa

Adrian ŢUŢUIANU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial