8 decembrie 2021
Şi jandarmii dâmboviţeni se gândesc la binele elevilor

Şi jandarmii dâmboviţeni se gândesc la binele elevilor

Odată cu începerea noului an şcolar jandarmii dâmboviţeni desfăşoară zilnic misiuni de patrulare în zona şcolilor şi liceelor din judeţul Dâmboviţa pentru a preveni implicarea elevilor în comiterea de fapte antisociale.

14 instituţii de învăţământ au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor:

– Liceul „Ion Ghica” din Mun. Târgovişte; – Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Mun. Târgovişte;

– Liceul „I.H. Rădulescu” din Mun. Târgovişte; – Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Mun. Târgovişte; – Şcoala Generală „I.Al. Brătescu Voineşti” din Mun. Târgovişte;

– Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” din Mun. Moreni; – Liceul Tehnologic Petrol din Mun. Moreni;

– Liceul „Dr.C. Angelescu” din Or. Găeşti; – Liceul „Vladimir Streinu” din Or. Găeşti; – Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Or. Pucioasa;

– Liceul „I.C. Visarion” din Or. Titu; – Liceul „Ion Ghica” din Or. Răcari; – Liceul Tehnologic din Com. Tărtăşeşti;

– Liceul Tehnologic din Com. Voineşti. Jandarmii acţionează independent şi în sistem integrat în zona instituţiilor de învăţământ pentru a asigura o intervenţie rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea acestora. Se urmăreşte prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, concomitent cu asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării programului orar, dar mai ales atunci când elevii sunt în recreaţie, precum şi la ieşirea de la cursuri.

În perioada următoare vor debuta şi acţiunile preventiv-educative cu titlul „Stop violenţei în şcoli!”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Activităţile fac parte din cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” care se desfăşoară la nivel naţional şi are ca scop apropierea faţă de cetăţeni, informarea acestora cu privire la rolul şi misiunile pe care jandarmii le execută, iniţierea unui dialog cu societatea civilă şi desfăşurarea unor activităţi preventiv-educative.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial