18 mai 2024
Elevii dâmboviţeni, la lecţia de ORDINE ŞI LINIŞTE!

Elevii dâmboviţeni, la lecţia de ORDINE ŞI LINIŞTE!

Încă de la începutul anului şcolar, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă activă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ

La nivelul judeţului, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi educative pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere a micilor participanţi la trafic.

În colaborare cu unităţile de învăţământ, au fost constituite patrule şcolare, elevii având posibilitatea transpunerii în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative, pe linie de circulaţie rutieră.

Elevii au dirijat traficul rutier la trecerile pentru pietoni purtând palete reflectorizante şi supravegheaţi îndeaproape de agenţi de circulaţie .

Activităţile patrulelor şcolare au ca obiectiv lărgirea ariei preocupărilor preventive în domeniul rutier în care sunt implicaţi elevii şi cadrele didactice, determinarea copiilor să traverseze numai pe trecerile pentru pietoni şi sensibilizarea conducătorilor de autovehicule pentru a circula cu atenţie în zona unităţilor de învăţământ.

Totodată, în perioada 16 septembrie- 1octombrie a.c., poliţiştii rutieri au efectuat instruiri în peste 150 de unităţi de învăţământ, cu privire la respectarea normelor de circulaţie rutieră.

Activităţile preventive desfăşurate de poliţişti rutieri au avut drept scop transformarea micilor participanţi la trafic în cetăţeni responsabili şi conştienţi de riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de circulaţie.

Siguranţa în şcoli, o prioritate a poliţiei dâmboviţene !

De la începutul anului şcolar şi până în prezent, siguranţa în şcoli a constituit o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni, fiind desfăşurate acţiuni conform planului de măsuri pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în incinta unităţilor de învăţământ.

Obiectivele activităţilor au vizat asigurarea unui climat de siguranţă pentru elevi precum şi prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Unităţile de învăţământ, şcolile şi liceele din judeţ, au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Zilnic, patrule mixte, formate din efective de poliţie rutieră şi ordine publică, au fost prezente în zona de acces în unităţile de învăţământ, în intervalele orare în care s-au efectuat intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii dâmboviţeni au avut drept scop atât identificarea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi cât şi a societăţilor comerciale care nu respectă categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G.128/1994.

Prevenirea absenteismului şcolar s-a aflat în permanenţă în atenţia poliţiei dâmboviţene!

Totodată, poliţiştii au înaintat informări către conducerile unităţilor de învăţământ din care provin elevii identificaţi că absentau de la cursuri.

La nivelul judeţului există un număr de 573 de unităţi de învăţământ, aflate în aria de competenţă a poliţiştilor dâmboviţeni, unde s-au desfăşurat acţiuni pe linie de pază conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţia persoanelor.

Obiectivele acestor acţiuni au fost :

– verificarea modului de asigurare a accesului in unităţile de învăţământ şi a pazei sediilor;

– determinarea factorilor de conducere să instituie una din formele de pază prevăzută de lege;

-acordarea sprijinului de specialitate necesar în organizarea pazei şi funcţionarea sistemelor tehnice de alarmare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial