2 mai 2024
Hulubeşti: Una au votat în Consiliul local, alta a ieşit pe hârtie. Un şofer de autobuz a rămas fără permis din cauza haosului creat de autorităţi

Hulubeşti: Una au votat în Consiliul local, alta a ieşit pe hârtie. Un şofer de autobuz a rămas fără permis din cauza haosului creat de autorităţi

Ceea ce ar fi trebuit să fie o hotărâre de consiliu local care să reglementeze circulația pe un traseu din comună, a degenerat într-o situație absurdă la Hulubești.

Finalul lui Aprilie aducea în discuție implementarea unor restricții de tonaj pe Botea, zona neasfaltată din Butoiu de Jos. Consilierii au votat în sedința care s-a ținut on-line, pe watsapp, însă nu mică le-a fost mirarea când, după instalarea indicatoarelor de circulație care restricționează accesul autovehiculelor cu tonaj mai mare de 7,5t, unul dintre locuitori sa fie amendat.

Au descoperit astfel că, una au votat, și cu totul altă formă a fost semnată și dată către prefectură, o formă din care au dispărut subit alineatele ce prevedeau accesul riveranilor și al autovehiculelor destinate transportului în comun.

Crețu Daniel, șofer de autobuz, care obișnuia să intre pe acest drum până în fata locuinței, s-a trezit astfel cu o serie de amenzi, atât de multe încât i s-a ridicat permisul pentru puncte de penalizare acumulate.

Astfel, nu mai puțin de 3 amenzi a primit prin poștă, toate pentru nerespectarea limitei de greutate, dintre care două, în aceeași zi. Ce-i drept, una este greșit scrisă, întrucât omul este amendat că a intrat pe un drum semnalizat cu accesul interzis, deși nicăieri în comună nu există un astfel de indicator rutier, ci doar indicatoare care restricționează circulația pentru autovehicule cu tonaj mai mare de 7,5t.

Deși încă de pe data de 13 octombrie a făcut o cerere prin care solicită accesul în calitate de riveran, după mai bine de 60 de zile încă nu a primit răspuns din partea primăriei Hulubești. Șoferul acuză autoritățile că au omis intenționat acel paragraf, întrucât restricția de tonaj există și pe drumul spre Măgura, însă îl amendează doar pentru faptul că parchează autobuzul acasă.

Consilierii locali Robert Nenișanu și Ștefan Roată sunt de aceiași părere cu șoferul amendat, și acuză un abuz, nicidecum o omisiune. Aceștia acuză imixtiuni ale primarului și justifică refuzul de a-i da răspuns la solicitarea șoferului, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi dintre cei doi.

Viceprimarul localității, Marinescu Aurel, cel care a fost și președinte al ședinței în care s-a comis eroarea, spune că nu e intenția nimănui de a-l sancționa pe respectivul șofer, și ca totul a fost o simplă greșeală.

Cert e că hotărârea și-a făcut efectul, iar un cetățean a fost nu doar amendat în urma deciziei, dar a rămas și fără permisul de conducere.

În urma amenzilor primite și a sancțiunii de suspendare a dreptului de a conduce, acesta este hotărât să își ceară în instanță daunele provocate de către decizia luată greșit în luna aprilie, în timp ce autoritățile menționează că vor rectifica eroarea printr-o nouă hotărâre, care sa cuprindă toate alineatele votate de către consilieri, și vor instala indicatoare rutiere adiționale care să indice excepțiile.

reportaj de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial