22 februarie 2024
GURA ŞUŢII: Primeşti 20 de lei dacă dai buletinul şi NU te duci la vot!

GURA ŞUŢII: Primeşti 20 de lei dacă dai buletinul şi NU te duci la vot!

“Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Mătăsaru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul J.I., în vârstă de 56 de ani, din localitatea Gura Şuţii, a intrat în posesia unor cărţi de identitate, aparţinând mai multor cetăţeni din localitate, faptă de natură a împiedica liberul exerciţiu al dreptului de a participa la referendumul din data de 29 iulie 2012.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, s-a stabilit că numitul J.I i-a solicitat numitului F.T., de 62 de ani, din localitate, actul de identitate, până la terminarea referendumului, oferindu-i în schimb o sumă de bani.

Totodată, suspectul a intrat în posesia mai multor cărţi de identitate, aparţinând unor cetăţeni din comună, toţi cu drept de vot, pe care urma să le restituie în seara zilei de astăzi, 29 iulie a.c, posesorii acestora declarând că li s-a promis suma de 20 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că numitul J.I s-a deplasat împreună cu fiul său J.N., de 35 de ani, la domiciliul acestora, solicitându-le cărţile de identitate, sub pretextul întocmirii unor cereri de acordare de materiale de construcţii pentru repararea locuinţelor.

Cărţile de identitate au fost ridicate şi predate aparţinătorilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de promisiune, oferire sau dare de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet.

Legea 3/2000 prevede la art. 54 următoarele: „promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

În cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, le recomandăm să se adreseze la orice unitate de poliţie sau să apeleze 112, pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

Sursa – Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial