4 mai 2024
Vezi VIDEO – Glod: Poliţiştii au CONFISCAT peste 300 de brazi şi 100 de kilograme de cetină!

Vezi VIDEO – Glod: Poliţiştii au CONFISCAT peste 300 de brazi şi 100 de kilograme de cetină!

Mai este o luna si ceva pana la sarbatorile de iarna, dar afacerile ilegale cu brazi de Craciun sunt deja in floare.

Politistii din Dambovita au confiscat aseara peste 300 de brazi si 100 de kilograme de cetina. Soferii au ramas fara marfa, si au primit in schimb – amenzi.

Oamenii legii au gasit brazii indesati intr-un microbuz de marfa, pe care l-au oprit in trafic in localitatea Moroeni.

In documentele prezentate de sofer scria ca transporta resturi de cetina, dar in realitate erau peste 300 de brazi, abia taiati din padure.

Dupa cateva minute, politistii l-au lasat fara 100 de kilograme de cetina pe un alt barbat care nu avea acte pentru ceea ce transporta.

“Cetina am adus-o de la Predeal, de la Timis. (rep) Ati cumparat-o? Nu, tata, am muncit si am facut-o. Facem si noi un ban. Suntem amarati, suparati…”

“Politistii au procedat la sanctionarea celor doi barbati, conform legii 171, cu amenda de 2000 de lei fiecare, iar bunurile au fost ridicate in vederea confiscarii”, ne-a declarat agentul Adelina Torcica, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Padurarii spun ca brazii care urmau sa ajunga de sarbatori in casele oamenilor ar fi fost paguba curata pentru cumparatori.

“Comerciantii nu pierd nimic, dar cei care cumpara si pun de Craciun, se scutura acele, e prea devreme.

Pagubitul va fi cel care cumpara, nu cel care vinde.”, spune Mihai Ivan, padurar in cadrul Ocolului Silvic Ialomicioara.

In aceasta perioada, politistii vor face mai multe controale in trafic pe soselele de la munte, in incercarea de a-i descuraja pe cei care fac afaceri ilegale cu brazi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial