28 aprilie 2024
Găeşti – Lapte şi miere de la Consiliul local! Vezi cine sunt beneficiarii!

Găeşti – Lapte şi miere de la Consiliul local! Vezi cine sunt beneficiarii!

Semnele din ultima perioadă arată clar că în Găeşti va fi o bătălie crâncenă pe cele aproximativ 6.000 de voturi. Oficializarea acestei bătălii a venit din ultima şedinţă a Consiliului Local din 9 marie a.c. La respectiva şedinţă, pe lângă celelalte 5 puncte de pe ordinea de zi care au trecut fluierând, a fost şi unul la care marile partide PDL şi PSD au plans împreună pe umerii pensionarilor cu pensii mai mici de 750 lei.

Primarul Alexandru Toader a iniţiat un proiect prin care să ofere celor 1.819 pensionari găeşteni din această categorie şi la alţi 20 de oameni fără venit câte 50 de lei, la două date din an, respectiv de Paşte şi de Ziua Vârstnicilor. PSD putea să rămână mai prejos? Era ca o lovitură sub centură! Proiectul lui Toader! Cum de i-a venit ideea lui Toader şi nu lor? De teamă că imaginea edilului se va dilata, consilierii PSD au considerat această sumă foarte mică şi au propus suplimentarea ei la 100 de lei. Adică, vreo 3,7 miliarde lei vechi din banii amărâtului ăsta de oraş pentru…prafuri în ochi.

“Mită legală” în alegeri şi, culmea, din banii noştri, ai tuturor! PDL va susţine că a iniţiat proiectul, iar PSD că a plusat, întrucât pedeleii dădeau prea puţin, iar pensionarii vor cugeta şi vor vota. Bănuiala noastră are susţinere, întrucât din anul 2000, de când a fost votată în parlament legea 17 , nu s-a înghesuit nimeni pentru un astfel de proiect al milei pentru bătrânii oropsiţi. Iată-i acum copleşiţi de “bonusuri” prin grija iubiţilor conducători.

Ce se putea face cu banii ăştia pentru comunitate, nu mai socoteşte nimeni. Grija celor două partide a fost înduioşătoare şi ne-a făcut să ne gândim la laptele şi mierea care vor curge prin Găeşti după 10 iunie a.c., data alegerilor locale.

Cu 16 voturi pentru şi o abţinere, proiectul a fost adoptat, sărăcia în oraşul nostru fiind eradicată cu succes. Să înţelegem că pragul ei în urbea noastră a fost stabilit la 750 lei? Păi, să ne fie scuzată indiscreţia, câte persoane din ograda Primăriei Găeşti (Primărie, Sere, Casa de Cultură) câştigă mult mai puţin pe lună cu ştirea tuturor consilierilor grijulii?

Câţi salariaţi din Găeştiul ăsta (care mai stau şi 10-12 ore la patron) sar de 700 de lei pe lună şi mai au şi doi, trei copii pe acasă? Câţi? E drept, ei nu sunt la fel de ordonaţi la vot ca pensionarii, prin urmare trebuie să aştepte vremuri mai bune.Prafuri în ochi, domnilor politicieni, prafuri în ochi!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial