27 aprilie 2024
Stația GPL de la Crevedia funcționa ILEGAL din 2020. Primarul știa că aici ”încărcau cisternele”

Stația GPL de la Crevedia funcționa ILEGAL din 2020. Primarul știa că aici ”încărcau cisternele”

Stația GPL de la Crevedia, unde ieri s-au produs mai multe explozii, funcționa ILEGAL încă din anul 2020, se arată în primele concluzii ale Ministerului de Interne.

Primarul din Crevedia, Petre Florin, spune că știa că aici ”încărcau cisternele”.

Grav este că autoritățile știau că unul dintre motivele închiderii stației GPL l-a reprezentat o pompă de transvazare a gazului petrolier lichefiat NEOMOLOGATĂ.

Din datele preliminare obținute, obiectivul nu mai deţinea autorizație de securitate la incendiu din data de 30.07.2020 şi are închisă activitatea de la data de 14.10.2020.

Pe timpul unui control de prevenire desfăşurat în anul 2020 la acest obiectiv, s-a constatat utilizarea unei pompe de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată.

Din primele informații la momentul producerii evenimentului pe amplasament s-au desfăşurat operațiuni de transvazare neautorizate”, precizează raportul preliminar al Ministerului de Interne.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a declarat primarul comunei Crevedia, Petre Florin.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial