27 aprilie 2024

Găești – Adevărul despre majorarea salariilor de la vârful primăriei!

grigutaGrigore Gheorghe s-a hotărât să facă lumină în situaţia majorării salariilor pentru primar şi viceprimar, după ce pe Facebook au circulat mai multe zvonuri despre veniturile astronomice pe care consiliul local ar urma să le voteze pentru conducerea Primăriei Găeşti. Iată ce a declarat primarul, în exclusitate pentru Cronica de Găeşti:

„A avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local, iar pe ordinea de zi a fost aplicarea Legii salarizării personalului bugetar al Primăriei Găeşti. Consilierii locali PSD şi ALDE nu s-au prezentat, considerând că ora 7.30 este „una nesimţită”. Legea salarizării prevede că salariile angajaţilor din cadrul Primăriei se stabilesc în funcţie de alocările bugetare de la începutul anului. Salariile primarului şi viceprimarului şi indemnizaţiile consilierilor locale – care reprezintă 10% din salariul primarului – s-au stabilit prin Ordonanţă de Guvern.

Având în vedere faptul că fondul de salarii din acest an este mai mare cu aproape 800 milioane lei vechi decât salariile în plată, diferenţa de salarii ale edililor şi consilierilor locali – repet, stabilită de Guvern – ar fi însemnat alte câteva sute de milioane lei vechi şi, neavând posibilitatea să majorez salariile aparatului propriu, am cerut consilierilor PNL, majoritari în Consiliul Local, să voteze împotriva proiectului de hotărâre, astfel încât nici salariul meu să nu fie majorat, cu toate că legea mi-ar fi permis acest lucru.

Salariul primarului nu este stabilit nici de primar şi nici de consiliul local, ci de Guvernul României. Având în vedere faptul că un domn consilier local, căruia nici măcar nu-i pronunţ numele, ţipă în gura mare că salariul primarului este foarte mare, îi transmit că postul de primar se scoate din 4 în 4 ani la concurs şi… este un concurs cu public! Ca atare, are destul timp să-şi facă încălzirea pentru următoarele alegeri. Asigur cetăţenii oraşului Găeşti de toată stima şi respectul meu şi încă o dată am demonstrat că am rămas acelaşi om vertical pe care îl cunosc”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial