2 mai 2024

Găești – A încălcat legea și n-a scăpat nepedepsit!

hotpa4Cercetaţi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti l-au depistat pe numitul D.M., de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit şi faptul că autoturismul condus era înmatriculat provizoriu, valabilitatea autorizaţiei de circulaţie fiind expirată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, ori neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Alţi trei conducători auto, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii rutieri la volanul autovehiculelor, deşi de aflau sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbaţilor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Un tânăr, de 22 de ani, din Vişina, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, ori neînregistrat, potrivit legii”, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri conducând un autoturism pe DN 72, a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată din luna octombrie 2013.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial