7 mai 2024

Poliţia Dâmboviţa – Recomandări pentru deplasări în siguranță pe timp de ploaie

ploaieRecomandări pentru deplasări în siguranță pe timp de ploaie

Pentru prevenirea unor accidente de circulație, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa le recomandă șoferilor să conducă prudent și să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.

De asemenea, pe timp de ploaie, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Totodată, le recomandăm să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă și să evite acționarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului pentru prevenirea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Totodată, este util ca, pe timpul deplasărilor pe timp ploios sau în cursul nopţii, aceştia să poarte accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culoare deschisă, atunci când circulă pe partea carosabilă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial