3 mai 2024
FĂRĂ drept de promovare pentru Viitorul I.L.Caragiale!

FĂRĂ drept de promovare pentru Viitorul I.L.Caragiale!

❚ În Liga a V-a va ajunge Unirea Ungureni, ocupanta locului 2 din Promoţie Nord ❚ Aceeaşi soartă ca „satelitul” de la Caragiale va avea aproape sigur şi FCM IV Târgovişte, speţa fiind amânată pentru a avea la dispoziţie şi documentele solicitate de la FRF ❚ Nici Voinţa Pietroşiţa nu a reuşit să prindă locul 2 în seria Onoare Nord, după ce Comitetul Executiv a menţinut decizia Comisiei de Apel şi rezultatul din teren al meciului cu Unirea Lucieni (2-2) ❚ A apărut şi un memoriu din partea CS Petrom Flacăra Moreni, care solicită reînscrierea în Liga a IV-a, în locul echipei Tisenmetal Colibaşi ❚ Sunt şanse foarte mari ca sistemul competiţional să funcţioneze cu play-off şi playout, începând cu sezonul 2013-2014

Întrunit în formulă completă, Comitetul Executiv al AJF Dâmboviţa a aprobat şi omologat clasamentele finale la toate competiţiile, fiind stabilite şi datele de începere pentru noul campionat. Astfel, Liga a IV-a se va relua pe 18 august, Liga a V-a (Onoare) o zi mai târziu, Liga a VI-a pe 26 august, iar juniorii vor juca primele meciuri oficiale din noul sezon pe 1 septembrie.

La nivelul Ligii a IV-a nu mai pot activa decât antrenori specializaţi, care să deţină minim licenţa C, iar meciurile vor fi supervizate de observatori de arbitri, care vor fi delegaţi de Comisia Judeţeană de Arbitraj, urmând ca preşedintele AJF să discute cu reprezentanţii echipelor, dacă pot fi delegaţi în plus observatori de joc.

La următoarea şedinţă a Comitetului Executiv, stabilită pentru 6 august, se va lua în discuţie şi schimbarea sistemului competiţional, începând cu sezonul 2013-2014, care poate funcţiona pe un model cu play-off şi play-out. Discuţiile au decurs civilizat, surpriza fiind că la ele nu a participat şi secretarul AJF, Severin Anghelinu, chiar dacă avea acest drept.

Se adună dovezi…și FCM IV își cam ia adio de la promovare

Cel mai mare interes l-a provocat dreptul de promovare al unor echipe, mai ales al celor de la FCM IV Târgovişte, câştigătoarea seriei Onoare Nord. Nu s-a luat o hotărâre, cei prezenţi solicitând AJF şi FRF documente care să certifice că s-a respectat regulamentul, în cazul tabelului de minim 15 jucători, ce pot evolua doar la prima echipă şi obligatoriu în cel puţin 50% din jocuri.

Va fi stabilită o comisie care să se ocupe de caz şi care să adune aceste documente, însă şansele ca FCM IV să primească drept de promovare sunt foarte mici, poate chiar nule. Săptămâna viitoare vom afla răspunsul final, însă este, practic, imposibil, ca echipa de la Şotânga să probeze că a respectat cerinţele impuse de regulament, aşa că în Liga a IV-a va promova, foarte probabil, Luceafărul Dragomireşti, ocupanta locului 2 din Seria Onoare Nord.

Nici măcar Comitetul Executiv nu a dat câştig de cauză Voinţei Pietroşiţa în speţa cu Unirea Lucieni, aşa că a rămas rezultatul din teren (2-2), iar echipa din nordul judeţului a terminat pe locul 3. Interdicţia de promovare a apărut, logic, în dreptul celor de la Viitorul II IL Caragiale, câştigătoare Ligii a VI-a, Promoţie Nord.

S-a respins în unanimitate dreptul de promovare, pe motiv că prima echipă a clubului activează în eşalonul imediat superior (Onoare Nord), unde va ajunge formaţia care a terminat campionatul pe locul 2, adică Unirea Ungureni.

Moreni în locul lui Colibași, la Liga a IV-a?

A apărut şi un memoriu din partea CS Petrom Flacăra Moreni, care solicită reînscrierea în Liga a IV-a, în locul echipei Tisenmetal Colibaşi, căreia i-a cedat sezonul trecut dreptul de participare. Până pe 15 iulie, cei de la Moreni trebuie să prezinte cu o cerere de înscriere, grupul de investitori şi stadionul pe care se vor desfăşura meciurile din organizare proprie.

Iniţiativa îi aparţine lui Dan Druţă „Zamora”, care speră să primească sprijinul noului primar al municipiului Moreni, Constantin Dinu, astfel încât, cu eforturi comune, să încropească o grupare fotbalistică la nivelul Ligii a IV-a. Cum fostul preşedinte al Petrom Flacăra Moreni, Gheorghe Ciobanu, nu are nici o pretenţie prin cedarea echipei, se speră în revenirea ei în eşalonul patru.

Mai rămâne să fie deacord şi cei de la Colibaşi, existând zvonuri că înţelegerea iniţială nu ar fi fost întărită şi prin documente, situaţie în care nu le poate lua nimeni dreptul de a continua în Liga a IV-a. La şedinţa din 6 august se va discuta şi decizia prin care CCD şi CA l-au declarat persona non grata pe Constantin Priboi, responsabilitate pe care ar fi trebuit să şi-o asume Comitetul Executiv, girată apoi de Adunarea Generală.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial