27 aprilie 2024
FIENI – Hoţomanul de la bancomat! Vezi cum te lasă fără bani pe card!

FIENI – Hoţomanul de la bancomat! Vezi cum te lasă fără bani pe card!

Un bărbat a fost reţinut de poliţişti pentru furt calificat, după ce a sustras suma de 1500 lei dintr-un aparat ATM

În urma activităţilor de cercetare, în ziua de 31 ianuarie 2012, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au documentat activitatea infracţională a numitului T.B., de 24 de ani, din municipiul Târgovişte, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce, în noaptea de 08/09 decembrie 2011, numitul T.B., a sustras în mod fraudulos suma de 1500 lei, dintr-un ATM bancar de pe raza oraşului. Totodată, cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că acesta deţinea în mod ilegal cantitatea de 132 de grame substanţe cu efect halucinogen, în cauză fiind întocmit dosar penal, înaintat spre soluţionare Serviciului de Combatere a Crimei Organizate.

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa cu propunere de arestare preventivă.

ATENŢIE!

Faptul că la ATM-urile băncilor se efectuează foarte multe retrageri de numerar, face munca hoţilor mai uşoară! Aceştia folosesc pentru sustragerea banilor dispozitive speciale (în acest caz un dispozitiv de tipul unei bare metalice pe care se afla aplicată o bandă dublu adezivă), obturând astfel orificiul de eliberare numerar.

Totodată, aceştia apelează la diverse metode şi dispozitive pentru clonarea cardurilor , cu ajutorul unor camere minuscule înregistrează PIN-ul, după care retrag sumele de bani existente in contul de card.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

 În cazul în care banii solicitaţi nu v-u fost eliberaţi sau cardul bancar este blocat, nu părăsiţi zona respectivă, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi aşteptaţi venirea lucrătorilor de poliţie, sau apelaţi numărul afişat pe ATM, al băncii de care aparţine, şi solicitaţi sprijin unui reprezentant al acesteia.  Fiţi foarte atenţi înainte de utilizarea cardului la ATM: uitaţi-vă cu atenţie dacă nu vi se pare nimic suspect cu bancomatul, mai exact: dacă tastatura acestuia este fixă, nu este adăugată, mobilă, dacă fanta unde se introduce cardul este cea obişnuită şi nu conţine fire sau alte dispozitive care ar putea ajuta la copierea cardului  Ascundeţi codul PIN! Atunci când tastaţi codul PIN, aveţi grijă sa nu-l observe cineva din apropiere şi încercaţi chiar să acoperiţi tastatura cu palma atunci când introduceţi codul, pentru a nu putea fi înregistrat de camerele video instalate în acest scop.  Daca cineva se oferă să vă ajute să efectuaţi operaţiunile la ATM (bancomat) refuzaţi si de asemenea aveţi grijă ca distanţa până la persoana din spatele dvs. să fie suficient de mare încât sa nu permită vizualizarea tastaturii şi a operaţiunilor pe care le efectuaţi .

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial