28 aprilie 2024
Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a tipărit calendarul bisericesc pentru anul 2018

Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a tipărit calendarul bisericesc pentru anul 2018

cale-2018 Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, a tipărit calendarul bisericesc pentru anul 2018, în variantele: foaie, de birou și agendă.

Indispensabil intrument liturgico-sacramental, calendarul bisericesc reprezintă un ajutor pastoral-misionar eclezial de mare importanță pentru viața spirituală a credincioșilor noștri și pentru mărturia creștină cotidiană.

Editat în în condiții grafice excepționale, calendarul bisericesc pentru anul 2018, în toate cele trei variante ale sale, poate fi achiziționat de la pangarele parohiilor și mânăstirilor din Eparhia noastră şi de la cele două magazine de obiecte bisericeşti (din Târgovişte, Calea Domnească nr. 261, din cadrul Centrului Social Creştin, şi cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter).

Precizăm că, în aceasă perioadă, existã spre vânzare, pe piață, calendare pe anul 2018, altele decât cele tipãrite de cãtre Biserica Ortodoxã Română, care conţin foarte multe erori, ori sunt chiar falsuri, adicã calendare din anii trecuţi, care au numai anul modificat, și care induc în eroare cumpărătorii de bună credință, încălcând legea nr. 103/1992, cu toate modificãrile ulterioare, care prevede, la art. 2, cã obiectele de colportaj, calendarele și lumânările pot fi comercializate în mod exclusiv numai de către cultele religioase. De aceea, oricine altcineva (persoanã fizicã sau juridicã), ce desfãşoarã astfel de activitãţi, ca cele menţionate mai sus, se situeazã în afara cadrului legal.

Reamintim că prin achiziţionarea calendarelor şi a lumânãrilor este sprijinită misiunea pastorală a Bisericii noastre, de aceea, recomandăm credincioșilor noștri sã le achiziţioneze doar de la bisericile parohiale, mânãstirile şi magazinele noastre bisericeşti, pentru a evita achiziționarea din surse îndoielnice din punct de vedere al corectitudinii datelor calendaristice.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial