18 aprilie 2024
Felicitări, Ramona Andreea Stoica! Singura elevă din Dâmboviţa care a obţinut 10 la Bacalaureat!

Felicitări, Ramona Andreea Stoica! Singura elevă din Dâmboviţa care a obţinut 10 la Bacalaureat!

Webp.net-resizeimageRamona Andreea Stoica este eleva din Târgoviște care a obținut anul acesta – 2019 – singura medie de 10 din județul Dâmbovița la Bacalaureat!

Pe lângă o frumusețe răpitoare, Ramona este o tânără deosebit de silitoare, conștientă de puterea unei educații pornite la timp, de puterea muncii duse cu pasiune, și nu cu constrângeri, până la perfecțiune.

Ramona a absolvit Colegiul ”Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, vrea să urmeze cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine și, din fericire, frumoasa noastră de 10 vrea să rămână în țară. De ce? Crede că și România este o șansă, dacă muncește mult și excelează în ceea ce face.

Noi îi dorim succes și abia așteptăm să consemnăm performanțele ulterioare ale Ramonei. Până una, alta, ne mândrim cu această minunată tânără datorită căreia județul este și anul acesta în lista celor în care s-au obținut medii de 10 absolut.

Reporter: Bună, Ramona Andreea. Ești singura elevă din Târgoviște care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureatul 2019. Cum te simți în această postură și cât de mult ai muncit pentru examene?

Ramona Andreea Stoica: Pot spune că a fost o surpriză și pentru mine… Mă așteptam la o medie bună, dar nu neapărat maximă. Bineînțeles că am fost copleșită de fericire și de mândrie. Ținând cont de faptul că este un examen complex și decisiv, pregătirea mea a fost una continuă pe parcursul celor patru ani de liceu. Sigur că a fost mai intensivă în ultimul an, însă consider că nu numai efortul individual, ci și seriozitatea față de orele de la clasă își spun cuvântul la un astfel de examen, întrucât deprinderile necesare elaborării unei lucrări reușite nu pot fi dobândite pe ultima sută de metri.

Reporter: Crezi că au și notele o importanță în viață sau doar cunoștințele acumulate?

R.A.S.: Notele au o importanță în măsura în care te ajută să intri mai departe la o facultate, pe baza mediei, însă ceea ce contează, cu adevărat, după aceea, rămâne cultura generală acumulată.

Reporter: Ce sfaturi le-ai da din această frumoasă postură, de singura cu media cea mai mare la Bacalaureatul 2019, colegilor care vin din urmă și care, la rândul lor, vor susține în anii următori acest examen? Este ușor, este greu?

R.A.S.: Generațiilor viitoare aș vrea să le transmit că Examenul de Bacalaureat nu trebuie tratat cu superficialitate, întrucât trebuie să fie pregătiți pentru orice fel de subiecte, iar pentru a stăpâni foarte bine materia, nu este suficientă memorarea mecanică, ci și înțelegerea și libera exprimare sunt necesare, conferind originalitate lucrării. De asemenea, ca sfat, fiți conștienți de ceea ce trebuie să știți și organizați-vă din timp, întrucât nu nopțile nedormite dinaintea examenului asigură reușita, ci efortul continuu, gestionat corespunzător capacităților fiecăruia.

Reporter: Ai un gând pentru foștii tăi dascăli de la Colegiul ”Ienăchiță Văcărescu”? Pentru părinții tăi și cei care te-au încurajat?

R.A.S.: Bineînțeles că le sunt recunoscătoare și le mulțumesc foștilor mei profesori care și-au dat silința la clasă să ne pregătească în cel mai riguros mod pentru examen și nu doar să ne ofere simple informații teoretice, ci să ni le și explice pentru a le putea înțelege și reține.

De asemenea, părinților mei nu pot decât să le mulțumesc că m-au educat și m-au făcut ceea ce sunt astăzi, și consider că fără sprijinul și susținerea lor continuă, în toate deciziile mele, nu aș fi reușit să excelez.

Reporter: Unde vei merge mai departe și ce planuri de viitor ai? Vei rămâne în România sau ai proiecte de studii viitoare și peste hotare?

R.A.S: Ținând cont de faptul că am terminat un profil de Filologie – bilingv engleză, parcursul meu viitor este destul de evident… Voi studia la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Am ales să rămân în țară, pentru că am încredere că voi putea să mă realizez și aici dacă depun suficient efort și excelez în ceea ce fac.

Reporter: Mulțumim mult de tot, Ramona! Felicitări și mult, mult, mult succes în continuare!

 

sursa – dbrealitynews.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial