13 aprilie 2024

Dâmboviţa – Inspectorii de muncă au descoperit 21 de salariaţi, fără forme legale

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IUNIE 2019

În cursul lunii iunie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate controale în urma cărora angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 363.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 21 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în activități de: alimentație publică, comerț, construcții.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 92 controale efectuate, 170 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 86 angajatori sancționați, 170 sancțiuni contravenționale.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial