9 mai 2024
Federația „Solidaritatea Sanitară”, grevă de avertisment, între orele 12 şi 13

Federația „Solidaritatea Sanitară”, grevă de avertisment, între orele 12 şi 13

Miercuri, 3 aprilie 2024, între orele 12:00 și 13:00, Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează o grevă de avertisment. La această acțiune de protest participă, în condițiile prezentate în Decalogul grevei de avertisment, membrii de sindicat și alți angajați din sănătate care au semnat pe listele de grevă ale sindicatele afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Vă rugăm să citiți cu atenție aceste condiții pentru a înțelege modul în care se poate participa la grevă, ce trebuie și ce nu trebuie făcut!Toți angajații din sănătate pot să-și exprime solidaritatea cu participanții la grevă dacă sunt nemulțumiți de situația actuală și susțin revendicările protestului, în condițiile precizate în Decalogul grevei de avertisment.

Această acțiune de protest este o formă de exprimare a nemulțumirii față de refuzul guvernanților de a onora revendicările legitime ale angajaților din sănătate, pe primul loc aflându-se modalitatea de recompensare a participării la asigurarea continuității serviciilor medicale.

Protestul este important și din perspectiva pregătirii acțiunilor viitoare, solidaritatea dovedită de angajații din sănătate fiind un important mesaj transmis guvernanților privind necesitatea respectării drepturilor angajaților din sănătate.

Necunoașterea a ceea ce înseamnă o grevă în sănătate este o situație menținută intenționat și utilizată împotriva angajaților din sănătate de către guvernanți. Atunci când fiecare angajat știe ce trebuie să facă în caz de grevă aceasta devine posibilă, generând capacitatea de negociere a drepturilor angajaților.

Consiliul de coordonare

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial