27 iulie 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”Disperare în sistemul sanitar. Afișe de angajare, pe stâlpii de electricitate”

Deputatul Daniel Blaga: ”Disperare în sistemul sanitar. Afișe de angajare, pe stâlpii de electricitate”

”Disperare în sistemul sanitar. Afișe de angajare, pe stâlpii de electricitate

’’Căutăm medici specialiști UPU – SMURD, SJU Târgoviște’’ – Este disperare în sistemul sanitar dâmbovițean.Din lipsă de medici, oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște au ajuns să lipească afișe cu anunțuri de angajare pe stâlpii de iluminat.

S-a întâmplat în Capitală, iar știrea a devenit virală atât pe internet, cât și în mass media.

În afișul de pe stâlp este trecut numărul directorului medical al SJU. Acesta spune că în trecut s-au mai organizat concursuri de angajare pentru UPU, dar nu s-a prezentat niciun medic.

În prezent, UPU Târgoviște funcționează cu un deficit de 8 medici, iar asta înseamnă un volum mare de muncă pentru specialiștii existenți.

Vestea că Ministerul Sănătății va scoate curând noi posturi la concurs i-a determinat pe cei de la spitalul județean să recurgă și la ideea cu afișul de angajare pe stâlp.

Este dureros ce se întâmplă. Poate ar fi nevoie de mai multă implicare a mai multor factori instituționali, care să sprijine spitalul în recrutarea de personal.

Probabil, asta se întâmplă și din cauza faptului că autoritățile locale nu fac mai nimic pentru a-i stimula pe medici să lucreze în comunitatea noastră.

Sursă foto: postare Carla Cristina Tănasie”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial