4 mai 2024
CURTEA DE APEL A DECIS: Primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, PUS ÎN LIBERTATE!

CURTEA DE APEL A DECIS: Primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, PUS ÎN LIBERTATE!

S-a întâmplat minunea! Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa, pus în libertate!

Edilul şef se întoarce acasă după ce a stat în ultimele două zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa.

Primarul a declarat încă din momentul în care a fost adus la audieri că nu este vinovat de acuzaţiile ce i se aduc.

“Tip solutie: Admis recurs

Solutia pe scurt: Admite recursurile declarate de inculpaţii STANCA ION, CONSTANTIN ANDREI-MARIUS şi MARICESCU CONSTANTIN, împotriva încheierii nr. 43 din data de 01 noiembrie 2013 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa.

Casează în parte încheierea şi în rejudecare, în temeiul disp. art. 1491 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Stanca Ion, Constantin Andrei-Marius şi Maricescu Constantin.

În baza disp. art. 1491 alin. 12 cu referire la art. 146 alin. 111 Cod procedură penală rap. la art. 1451 alin.1. comb. cu art. 145 alin.1 şi 2 Cod procedură penală ia faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04 noiembrie 2013 şi până la data de 03 decembrie 2013 inclusiv, fără încuviinţarea procurorului sau a instanţei de judecată.

În baza art. 1451 alin.2 rap. la art. 145 alin.11 Cod procedură penală, pe durata obligării de a nu părăsi ţara inculpaţii se vor supune următoarelor obligaţii:

a. – să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b. – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea respectiv: la Postul de Poliţie Valea Mare, jud. Dâmboviţa, în cazul inculpatului Stanca Ion, la Poliţia Municipiului Târgovişte, în cazul inculpatului Constantin Andrei Marius şi respectiv la Postul de Poliţie Aninoasa, jud. Dâmboviţa, în cazul inculpatului Maricescu Constantin, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie respectiv sau ori de câte ori sunt chemaţi;

c. – să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura;

d. – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

În baza art. 1451 alin.2 rap. la art. 145 alin.12 Cod procedură penală pe timpul măsurii preventive, inculpaţilor li se interzice să ia legătura cu persoanele împreună cu care au comis fapta, martorii din prezenta cauză, să nu comunice cu acestea direct sau indirect şi să nu desfăşoare activităţi de natura celor pentru care sunt cercetaţi în prezenta cauză.

Atrage atenţia fiecărui inculpat că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor de mai sus, măsura obligării de a nu părăsi ţara va fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr. 92/U/02.11.2013 – Stanca Ion, nr.9 3/U/02.11.2013- Constantin Andrei Marius şi nr.95/U/02.11.2013 – Maricescu Constantin, toate emise de Tribunalul Dâmboviţa, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.

Prezenta încheiere se va comunica fiecărui inculpat, secţiei de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte fiecare dintre aceştia, jandarmeriei, poliţiei locale, organelor competente să elibereze paşaportul şi organelor de frontieră.

Menţine în rest dispoziţiile încheierii. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul GRUIA GHEORGHE, împotriva aceleiaşi încheieri.

Obligă pe recurentul inculpat Gruia Gheorghe la plata sumei de 100 lei cheltuielile judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 04 noiembrie 2013″ sursa – Curtea de Apel Ploiești

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial