25 aprilie 2024
EXCLUSIV! Drama unei familii din Butimanu – Viaţa unui copil UCIS de un şofer beat valorează… 10 mii de euro! VIDEO

EXCLUSIV! Drama unei familii din Butimanu – Viaţa unui copil UCIS de un şofer beat valorează… 10 mii de euro! VIDEO

O familie indurerata isi cere dreptatea la CEDO. Mama unui copil de 7 ani din Dambovita, ucis de un sofer beat, a primit ca despagubire doar 10.000 de euro, desi prima instanta a decis ca suma corecta ar fi 100.000 de euro.

Completul care a redus de 10 ori dauna a considerat ca ar fi “imbogatire fara temei” pentru rudele victimei.

Tatal, distrus de moartea baiatului, a plecat de acasa, iar cei doi frati ramasi cu mama nu cred ca la ei va veni in acest an Mos Craciun.

Petruta Floarea, mama: “Era bucuros sa mearga cu colindul, sa-si faca brad. Acum nu mai este… La spate era negru,iI-a spart un plaman, i-a rupt piciorul… “.

Lucian si doi prieteni mergeau pe acostament, cand soferul, care avea alcool in sange, a pierdut controlul si l-a lovit in plin. A fost aruncat cativa metri in aer, apoi a fost proiectat in sant. A intrat in coma si, dupa 9 zile la terapie intensiva, a murit.

In orice caz de ucidere din culpa, polita RCA ar putea acorda pana la 3 milioane de euro despagubiri. Familia baiatului a cerut 150.000 de euro si a primit, de la Judecatoria Targoviste, 100.000.

Imediat, asiguratorul si soferul au facut recurs. Curtea de Apel Ploiesti a redus pedeapsa pentru sofer, de la 4 ani, la 2 ani si 6 luni de inchisoare. Suma data de prima instanta mamei a fost diminuata de aproape 10 ori.

Iata motivatia: “Tinand cont de situatia materiala a familiei, suma acordata este o compensatie exagerata si constituie o sursa de imbogatire fara just temei. Se reduce cuantumul daunelor morale de la 400.000, la 50.000 de lei”.

Reprezentantii companiei la care soferul avea polita obligatorie spune ca a respectat legea: “Este adevarat ca nu se poate pune pret pe viata cuiva si suferinta unor parinti ce isi pierd copilul, dar aspectele juridice au fost reglementate de instantele judecatoresti, ale caror decizii le-am respectat”.

Valentina Dodan, avocatul familiei: “In acest moment suntem deja cu actiune catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului”.

Mama baiatului va fi sprijinita de asociatia victimelor accidentelor rutiere.

Eugenia Serban , reprezentantul asociatiei: “Este aberant, atunci cand e vorba de decesul unui copil, sa fii recompensat in functie de situatia materiala a familiei”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial