30 aprilie 2024
Exclusiv – Dâmboviţa: “Avem peste 22 de mii de teste, 6700 de persoane, testate pozitiv”

Exclusiv – Dâmboviţa: “Avem peste 22 de mii de teste, 6700 de persoane, testate pozitiv”

test-pcrTestăm la capacitate maximă! Aşa a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Aurelian Popa, în exclusivitate pentru site-ul de ştiri www.targovistenews.ro.

Oficialul spune că sute de teste sunt analizate zilnic de specialiştii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviştei, cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, dar şi cei din clinicile private.

AURELIAN POPA, prefectul judetului Dambovita: “La nivelul judetului Dambovita pana la aceasta ora avem peste 22 de mii de teste, din care 6700 de persoane au fost testate pozitiv. Zilinic, pana la aceasta ora, au fost prelevate 396 de teste. Zilnic se face testare, prin cele doua institutii, DSP si spitalul judetean si in afara acestor entitati sunt testari foarte multe in sistem privat. Rata infectarii in ultimele zile a crescut foarte mult.

Rep – Reflecta numarul testelor situatia din judet?

A. Popa – Reflecta numarul testelor situatia din judet, avem o incidenta foarte mare in orasul Targpoviste, 4, 65 la mie, mai avem alte doua orase, avem 16 localitati unde incidenta depaseste 3 la mia de locuitori.

Rep – Considerati ca se testeaza suficient?

A. Popa – Noi facem testari in functie de capacitatile pe care le avem la aceasta data in judetul Dambovita. Testam la capacitate maxima, cu doua aparate PCR.

Rep – In medie, pe zi, aveti idee cat se testeaza?

A. Popa – In medie, pe zi, sunt zile cand se testeaza peste o mie de persoane, sunt zile cand se testeaza si mai mult de o mie, cu tot ce este si in sistem privat”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial