2 mai 2024
Eveniment cultural special, la Răcari

Eveniment cultural special, la Răcari

Eveniment cultural special, ieri, în orașul Răcari.

Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari a găzduit omagiul cultural adus marelui poet Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale.

”În sala de festivități a Liceului Teoretic „Ion Ghica” din Răcari, momente remarcabile au colorat atmosfera începând cu ora 11, când elevii, sub îndrumarea profesorilor lor, au adus un omagiu poetului național și culturii române într-un mod solemn”, ne-a precizat Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.

Evenimentul a fost organizat în cinstea Zilei Culturii Naționale, iar alegerea simbolului cultural al României, „poetul nepereche” Mihai Eminescu, a conferit o notă de solemnitate și relevanță.

Activitatea intitulată „Eminescu – omul deplin al culturii române” a oferit participanților o incursiune în reperele biografice ale vieții marelui poet, prozator și jurnalist român.

Aceasta a evidențiat, de asemenea, conexiunile profunde ale lui Eminescu cu istoria și cultura națională, precum și pasiunea sa pentru fizică.

Un moment deosebit al evenimentului a fost dedicat celei mai celebre iubiri a poetului, aceea cu Veronica Micle. Prin recitarea poeziilor eminesciene și interpretarea cântecelor inspirate de creația sa, atmosfera din sala de festivități a fost îmbogățită cu emoție, sensibilitate și recunoștință.

A fost o ocazie specială de a reaminti tuturor moștenirea culturală a lui Eminescu, ultimul mare romantic din literatura universală.În cadrul acestei atmosfere, elevii au reușit să creeze o atmosferă festivă prin intermediul cântecelor și poeziilor, exprimând astfel aprecierea pentru geniul literar al lui Mihai Eminescu, a cărui aniversare a celor 174 de ani de la naștere a fost sărbătorită într-un mod solemn și memorabil.

La eveniment, primarul orașului Răcari a fost prezent, aducându-și contribuția prin evocarea și recitarea de versuri din operele marelui poet.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial